Városlista
2024. május 11, szombat - Ferenc

Hírek

2011. Október 08. 08:00, szombat | Helyi
Forrás: Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Ismét illegális migránsokat fogtak a mezőkovácsházi rendőrök

Ismét illegális migránsokat fogtak a mezőkovácsházi rendőrök

Rendőrségi hírek Békés megyéből, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatója, hírösszefoglalója.

A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság járőrei 2011. október 06-án hajnalban egy személygépkocsit vontak ellenőrzés alá Battonya területén, amelyben öt személy utazott. A járművet egy 35 éves román férfi vezette, aki érvényes román személyazonosító igazolvánnyal rendelkezett. A másik négy személynél nem volt olyan okmány, amellyel jogszerűen Magyarország területére léphettek volna, ezért előállították őket a Battonyai Határrendészeti Kirendeltségre. A 23, két 25 és 29 éves személyekről sikerült megállapítani, hogy palesztin állampolgárok és az elfogásuk előtt nem sokkal, illegális módon léptek a Magyar Köztársaság területére, Battonya térségében. Velük szemben tiltott határátlépés miatt szabálysértési eljárás indult és átadták őket a román határőrizeti szerveknek. A román autóvezetőt embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a rendőrség őrizetbe vette, akit a mai napon a Békéscsabai Városi Bíróság előzetes letartóztatásba helyezett.

A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság munkatársai 4 napon belül másodjára fogtak el illegális migránsokat és az intézkedésüknek köszönhetően 3 személlyel szemben két büntetőeljárást indítottak embercsempészés megalapozott gyanúja miatt.



Albert István r. fhdgy.
sajtószóvivő

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 11. 07:03, szombat | Bulvár

A Magna Carta egyik példányának vitrinjét próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták Londonban

Az angol-brit alkotmányosság ősi jogforrása, a Magna Carta egyik példányának tárolóját próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták pénteken a londoni brit nemzeti könyvtárban.

2024. Május 11. 07:02, szombat | Életmód

EU20 - Koncertek, futóverseny, családi programok az évfordulón

Egész napos fesztivállal, benne futóversennyel, koncertekkel, családi programokkal várják a közönséget május 12-én a fővárosi Szabadság téren Magyarország EU-csatlakozásának 20. évfordulója alkalmából.

2024. Május 11. 07:00, szombat | Belföld

Magyar-kínai együttműködés a vasúti járműgyártás területén

Együttműködési megállapodást írt alá az Acemil Zrt. a világ egyik legnagyobb mozdony- és motorvonat-gyártójával, a kínai CRRC Zhuzhou Locomotive Co. Ltd.-vel - tájékoztatta a magyar társaság pénteken az MTI-t.

2024. Május 11. 07:00, szombat | Külföld

Az Egyesült Államok újabb 400 millió dollár értékű hadifelszerelést küld Ukrajnába az orosz offenzíva elleni védekezéshez

Az Egyesült Államok 400 millió dollár (mintegy 170 milliárd forint) értékű újabb fegyverszállítmányt és katonai felszerelést küld az ukrán hadsereg számára, közvetlenül a hadszíntérre.