Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Április 17. 06:33, szombat | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Ismét minden katolikus templomban tarthatnak nyilvános miséket

Ismét minden katolikus templomban tarthatnak nyilvános miséket

Szombattól ismét valamennyi katolikus egyházmegyében tarthatnak nyilvános szentmiséket.

Korábban öt megyés püspök döntött úgy, hogy szüneteltetik a nyilvános szentmiséket. Ezek közül az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyében, az Egri Főegyházmegyében és a Váci Egyházmegyében szombattól tartanak ismét a nép részvételével szentmiséket - derül ki az egyházmegyék honlapján, illetve a Magyar Kurír katolikus portálon közzétett megyés püspöki rendelkezésekből.

A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyében április 10-től, a Szeged-Csanádi Egyházmegyében április 12-étől nyilvánosak a szentmisék.

A megyés püspökök ugyanakkor továbbra is felmentést adnak a híveknek a vasárnapi szentmisén való részvétel kötelezettsége alól.

Valamennyi püspök kéri a papságot és a híveket, hogy továbbra is tartsák be a biztonsági előírásokat: kötelező a maszkviselés, a kézbe áldoztatás, a kézfertőtlenítő használata és a távolságtartás.

Címkék: katolikus, mise, templom

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.