Városlista
2021. április 22, csütörtök - Csilla

Hírek

2012. Július 25. 08:00, szerda | Helyi
Forrás: Békéscsabai Hírek

Itt a kartell, hol a kartell?

Itt a kartell, hol a kartell?

Tájékozódás után dönt a versenyhivatal a – feltételezett – dinnyekartell ügyében.

A GVH közleménye szerint a hivatal a sajtóból értesült arról, hogy a magyar dinnye fogyasztói árával kapcsolatban feltehetően egyeztetésre került sor a termelők egyes érdekképviseleti szervezetei és a dinnyét forgalmazó egyes cégek között. Később piaci bejelentés és panasz is érkezett a Gazdasági Versenyhivatalhoz. A múlt héten a hipermarketek vállalták, hogy júliusban nem csökkentik eladási áraikat kilogrammonként 99 forint alá, így a hazai termelők 35-40 forintos felvásárlási árat kapnak árujukért. A témával a keddi Reggeliben Fábián Tamás is foglalkozik, műsorvezető kollégám Simonka Györgyöt kérdezi majd 8 és 10 óra között.

Dinnyeügyben nem folyik versenyjogi eljárás jelenleg Magyarországon. Ezt a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára jelentette ki egy fővárosi bevásárló központban, a magyar dinnye promóciós kampányának újabb állomásán. Budai Gyula emlékeztetett: a dinnyekartell ügyében már egyeztetett Juhász Miklóssal, a Gazdasági Versenyhivatal elnökével. Ez alapján közölte, hogy nem indult eljárás. Hozzátette: a minisztérium továbbra is közvetítő szerepet vállal a magyar dinnye promóciójában, és kiáll a magyar termelők és szövetségük, valamint a terméktanács mellett, melynek az elnöke nem mellesleg Simonka György országgyűlési képviselő és pusztaottlakai polgármester.

A pusztaottlakai polgármester hétfői ígéretével szemben nem nyilatkozott rádiónknak.

Kovács Zsolt/Csaba Rádió

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 22. 13:03, csütörtök | Belföld

Szombaton kinyithatnak a teraszok

Valószínűleg pénteken elérhető lesz a 3,5 millió beoltott, és az ezt követő napon, szombaton kinyithatnak a teraszok - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki online sajtótájékoztatóján.

2021. Április 22. 13:01, csütörtök | Belföld

Megölte baltával rátámadó apját egy férfi Pakson

Megölte az apját egy 27 éves férfi Pakson - közölte a rendőrség honlapján a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság (TMRFK) csütörtökön.

2021. Április 22. 11:52, csütörtök | Külföld

A felnőtt brit lakosság 20 százaléka mindkét oltási adagot megkapta

A legfrissebb adatok szerint a felnőtt brit lakosság több mint 20 százaléka a koronavírus elleni oltás második dózisát is megkapta.

2021. Április 22. 10:48, csütörtök | Belföld

Rendszeresen verte, majd kirabolta édesapját - VIDEÓ

Az érdi rendőrök őrizetbe vették azt a 37 éves férfit, aki a gyanú szerint rendszeresen verte, végül kirabolta idős édesapját.