Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2010. Január 23. 15:00, szombat | Helyi
Forrás: Békés Megye Online

Ízutazás! A Kondorosi Csárda ételeit mutatták be

Ízutazás! A Kondorosi Csárda ételeit mutatták be

Békés megye gasztronómiáját bemutató rendezvénysorozat indult útjára, első állomásként a Kondorosi Csárda által kínált ételeket ismerheti meg az ízutazó. A Rózsa Sándor legendája köré építkező fogadó a mangalica és a szürke-

Békés megye kitörési pontjának sokan a turizmust tartják, de ahhoz, hogy minél többen érkezzenek térségünkbe, fontos, hogy tudja is az ideutazó, mire számíthat, milyen lehetőségek közül választhat. És nem mindegy az sem, mivel tömheti meg bendőjét.

A Kondorosi Csárda jellegzetes ételei helyi alapanyagokból készülnek, figyelembe véve az itt élők szájízét, és igényeit.


A mostani alkalommal egy három fogásos ételsor készült, kondorosi betyárleves, Rózsa Sándor kedvence, és desszertként tejes pite.

Fontos szerepe van az ételek kiválasztásának, az ízvilág összeállításának, hiszen egy finom vacsora nagy vonzerővel bír a turisták számára, de az sem mindegy, hogy ezt hogyan, milyen módon tálalják számukra.

Helyi alapanyagok, hozzáértő elkészítés, precíz és látványos tálalás, minden megvan ahhoz, hogy a csárdába betérő finomat egyen. Ezek után már nincs is más hátra, mint másokkal, tőlünk távolabb élőkkel is meg kell ismertetni, milyen hagyományokkal, és ízvilággal várja megyénk az ideérkezőket.

Békés Megyei Önkormányzat - MCOnet


Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód

Kormány-egészség

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt