Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Március 03. 15:00, szombat | Helyi
Forrás: InfoBékéscsaba.hu

ÚJ: Félmaratoni verseny 2012. május 20-án

ÚJ: Félmaratoni verseny 2012. május 20-án

Biztos megrendezésre kerül május 19-20-án Szupermaraton
Kerékpáros és Görkori Túra Békéscsaba – Arad – Békéscsaba

Az utolsó etap félmaraton lesz, ami egy külön verseny is

Hosszú egyeztetések után már biztos, hogy idén is lesz 15. alkalommal a Békéscsaba – Arad – Békéscsaba Szupermaraton, Kerékpártúra és Görkori verseny. Az elhúzódó egyeztetés az útvonal és a verseny lebonyolításának biztonsága érdekében történt. Már bizonyosnak látszik nem lesz gond a verseny útvonalán, sőt egy biztosító társaság még vállalja a résztvevők biztosítását is. Hagyományos formában, de kisebb változtatásokkal rendezzük meg újra ezt az emberpróbáló, nagy kihívást.
Hagyományosan egyéni és váltó (5 fő) versenyt futnak a futásban résztvevők, míg az egyre népszerűbb kerékpártúra résztvevői – mindkét nap egy-egy pihenővel – kétszer rajtolnak, ami a görkorisokra is vonatkozik.

Ami a változás:
I. nap: Békéscsaba – Arad 103,8 km. Az útvonal módosul, Arad előtt kikerüli a mezőny a nagyon forgalmas nagylaki főutat. Turnutól Varjasnak halad a mezőny, és onnan fut be Arad főterére. A turnui váltóhely módosul, de az utolsó táv hossza csak kismértékben.


II. nap: Arad – Békéscsaba 93,1 km. Aradról a mezőny Varjas felé rajtol, a táv hosszában változás nincs, csak az utolsó etap ezen a napon egy Félmaraton 21,1 km.
Ez egy nyílt, pénzdíjas verseny, ami 12,45 órakor Pusztaottlakától rajtol. Többszörösen is új a rendezvényben az is, hogy a váltóversenyzők és az egyéni futók is részt vesznek ezen a versenyen, az utolsó szakaszon elért időeredményük hozzászámításával, tehát módosul a váltóhely is ezen a napon.

A végleges versenykiírás hamarosan megtekinthető lesz a www.masz.hu (Versenykiírások) között, illetve a www.bcsac.hu (Versenykiírások) honlapon.
Várjuk a kérdéseket, észrevételeket a következő e-mail címre: bcsatletika@gmail.com, bcsac@mail.globonet.hu, valamint telefonszámra: (06-66) 323-634 (telefon/fax).


Tóth Sándor
versenyigazgató

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.