Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2012. Augusztus 21. 12:00, kedd | Helyi
Forrás: Munkácsy Mihály Múzeum

Újabb varázslatos utazás vette kezdetét a Munkácsy Múzeumban

Újabb varázslatos utazás vette kezdetét a Munkácsy Múzeumban

A Békés Megyei Intézményfenntartó Központ és a Békés Megyei Múzeumok Igazgatósága közös szervezésében 2012. augusztus 17-én 17 órakor megnyílt N. Virók Csilla festőművész kiállítása „UTAZÁS” címmel.


Az ünnepélyes esemény Barbócz Sándor népzene oktató hegedűjátékával vette kezdetét.

A megnyitó házigazdája dr. Szatmári Imre megyei múzeumigazgató volt. Megható szavaival Erdős Norbert kormánymegbízott köszöntötte a Művésznőt, és méltatta az elmúlt tíz év munkáját; azt az utazást, mely során N. Virók Csilla végre megérkezett a Munkácsy Mihály Múzeumba.

"Virók Csilla világának lényege az életöröm. Az a zsongó-pezsgő, gyönyörittas megrendültség és csodalátó rajongás ez, mely az Istenbe-boldogult-bolondult mindenidők misztikusainak sajátja. Csilla sosem csak egy tájat vagy csak egy portrét fest. Képei egyenként is mítoszt képeznek, de így együtt a képek sora valóságos Virók-mitológia" – mondta a kormánymegbízott.


A résztvevők ( Erdős Norbert, a Békés Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja, N. Virók Csilla festőművész, dr. Szatmári Imre megyei múzeumigazgató)


N. Virók Csilla

N. Virók Csilla 1955-ben született Medgyesbodzáson. Báron László festőművésznél ismerkedett meg a festészettel, majd Szappanos Istvánnál folytatta tanulmányait. Élményanyagát a természet közelségéből meríti, és próbálja mindezeket a maga érzésvilágára megformálni. A festészet műfajai közül olaj, akril, pasztell technikával dolgozik legszívesebben.

A megnyitó méltó zárása képpen a Művésznő nagy utazásának végső állomását- ahogy Ő nevezi- a Kozmosz című festményét ajánlotta a múzeumnak.

Az érdeklődők szeptember 23-ig tekinthetik meg a tárlatot a Munkácsy Mihály Múzeum Tégla termében.

Pintér Anikó (pinter.aniko@bmmi.hu)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód

Kormány-egészség

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt