Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2012. Június 01. 10:00, péntek | Helyi
Forrás: Csabai Mérleg

Jaminai lakossági fórum - galéria

Jaminai lakossági fórum - galéria

Mikor kapjuk meg az értesítést a csatornára való rákötésről? Névre szól az értesítő? A sok teherautó máshol is tönkre tette az utat, mi lesz azokkal? Vártuk a csatornázást, de még jobban várjuk, hogy vége legyen!

Miért maradtak ki bizonyos útszakaszok az aszfaltozásból? Megsüllyedt a házunk, ki téríti meg a kárunkat? Mi lesz az árokban hagyott kövekkel? Nálunk mikor aszfaltoznak? – ilyen és hasonló kérdéseket tettek fel a csatornázással leginkább érintett városrész, Jamina lakói a Jaminai Közösségi Házban tartott lakossági fórumon.


A jaminaiak számos kérdést tettek fel a csatornázással kapcsolatban - a képre kattintva megtekintheti galériánkat (fotó: Such Tamás)

Erzsébethely három képviselője, dr. Fábián Ágnes, dr. Csicsely Ilona és Kutyej Pál egész szakembergárdával érkezett az eddigi legnépesebb lakossági fórumra. A legtöbb kérdést Gyömbér Mihálynak, a csatornázás kivitelezését végző SADE Kft. projektvezetőjének címezték az érdeklődők. Mint válaszaiból kiderült, legkésőbb július közepéig mindenki névre szóló értesítést kap a rákötésről, amíg nem érkezik meg az értesítő, addig viszont tilos rákötni. Az aszfaltozás pontos idejéről a SADE irodája (Gyulai út 2.) a víziközmű vagy a PIU (Szabadság tér 1-3.) is felvilágosítást tud adni. A legnagyobbrészt uniós forrásból megvalósuló beruházásnál feltétel, hogy a pályázat keretében az utak helyreállítása csak a csatorna nyomvonalán történhet meg, a többire sajnos más forrást kell találni. Videofelvételek készültek az épületekről, utcákról a csatornázás előtt, és minden olyan kárért – kapubejáró, növényzet, épület megrongálódása –, amely bizonyítottan a kivitelezéssel közvetlenül kapcsolatba hozható, a SADE biztosítója áll helyt.

– Tudjuk, hogy ahol dolgoznak, ott hiba is lehet, hiszen melyik háziasszony ne égetett volna oda ételt, ki ne vétett volna már el valamit? Mi csak azt kérjük a kivitelezőtől, hogy lehetőleg minél kevesebb hiba csússzon a munkájába – adta meg az est summázatát az egyik jaminai lakó.

Mikóczy Erika

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 15:10, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: a Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának

A Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának a következő évek globális fejlesztési stratégiájában - írta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán.

2024. Május 08. 15:08, szerda | Bulvár

Hollywoodi világsztárokkal várja látogatóit a Budapest Comic Con

Idén is megrendezik Magyarországon a világ legnagyobb és legjelentősebb popkulturális eseményét, a Comic-Cont:

2024. Május 08. 10:19, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra

Egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra, egyre több magyar vállalat kereskedik kínai partnerekkel, nő a turisztikai forgalom és egyre több hallgatót fogadnak kölcsönösen egyetemeink

2024. Május 08. 10:18, szerda | Külföld

A lengyel határőrség feltartóztatott egy szökött orosz katonát

Egy, a fehérorosz határon át illegálisan Lengyelországba belépő orosz katonát tartóztatott fel a lengyel határőrség.