Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2017. Szeptember 29. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: mti

Járókeretes nőt fosztott ki vasárnap, négy év fegyházat kapott csütörtökön

Járókeretes nőt fosztott ki vasárnap, négy év fegyházat kapott csütörtökön

Gyorsított eljárásban négy év fegyházra ítélt a Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB) egy férfit, aki egy járókerettel közlekedő 82 éves nőtől elvette az értékeit vasárnap Budapesten.

A Fővárosi Főügyészség csütörtöki, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a 49 éves férfi az Október 6. utcában kezdte el követni az idős nőt, majd megszólította, beszélgetni kezdett vele és a lakóhelyéig kísérte. Ott megkérte, hogy adjon neki egy pohár vizet, de ezt a nő visszautasította. A támadó ezután rángatni kezdte a nő táskáját és a járókeretet kirántotta a kezéből. Az asszony segítségért kiabálva megpróbálta visszaszerezni táskáját, de a járókeret nélkül elvesztette az egyensúlyát és elesett.

A járókelők meghallották az asszony kiabálását, a férfit a társasház kapujában elfogták és visszatartották a rendőrség kiérkezéséig.

A többszörös visszaeső férfit kifosztás miatt a PKKB - nem jogerősen - négy év fegyházbüntetésre ítélte.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni