Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Július 20. 09:07, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Jelentős késések a Budapest-Székesfehérvár vasútvonalon

Jelentős késések a Budapest-Székesfehérvár vasútvonalon

Egy sérült biztosítóberendezés miatt jelentős, 70-80 perces késések várhatók a Budapest-Székesfehérvár vasútvonalon - közölte Both Ferenc, a Mávinform sajtóügyeletese pénteken az MTI-vel.

Közleménye szerint a késések oka, hogy reggel, Tárnok állomáson Székesfehérvárra közlekedő személyvonat az állomásra érkezve megrongálta a biztosítóberendezést. A MÁV Zrt. szakemberei azonnal megkezdték a hiba kivizsgálását és elhárítását.
A feltorlódások és a szerelvényfordulók miatt a menetrend szerinti közlekedés csak a déli órákra állhat helyre - írta Both Ferenc.
Emellett a csütörtök éjszakai viharos időjárás is több vasútvonalon okozott károkat. A Budapest-Kunszentmiklós-Tass-Kelebia vasútvonalon Kunszentmiklós-Tass és Soroksár között ugyanakkor még tart a vihar utáni kármentesítés.
A főváros felett átvonuló vihar miatt egy időre lezárt Budapest-Nyugati pályaudvar viszont újra indít és fogad vonatokat, és mostanra az esztergomi, a váci, a szobi, a ceglédi, a szegedi és a lajosmizsei vonalon is megindult a közlekedés.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár