Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2012. Augusztus 07. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Jó hír a családoknak: továbbra is él a szocpol

Jó hír a családoknak: továbbra is él a szocpol

Erdős Norbert országgyűlési képviselő, a Békés Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja lakossági kérdés kapcsán a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz forduld, ahonnan hamarosan megérkezett a válasz: a korábbi feltételek teljesítése esetén jár a szocpol-tudatta a kormányhivatal.

– Fogadónapomon egy mezőberényi családanya keresett fel, aki elmondta, hogy évekkel ezelőtt gyermeküknek (erejükhöz képest) segítséget nyújtottak új lakás építéséhez – tájékoztatott Erdős Norbert országgyűlési képviselő, kormánymegbízott. – Forint alapú, kedvezményes hitelt vettek fel. Az akkori jogszabályok szerint „szocpolra” lehetett volna jogosult a gyermekük, ha a hitel lejártáig (2020), vagy az azt követő években utódjuk születik.

Ismert, hogy eltörölték a szocpolt, s az is, hogy az elkövetkező években milyen feltételekkel kaphatnak támogatást a lakásvásárlók. De a család tagjai nem voltak tájékozottak abban, hogy a szocpolt csak azoknak törölték-e el, akik a törlés kihirdetése után vettek-építettek-bővítettek lakást. Az érdekelte őket, hogy milyen lehetőség van arra, hogy gyermekvállalás esetén a régi szabály szerint igényelhessenek a gyermekre, gyermekekre támogatást? Ugyanis a hitel igénylésénél ezzel az összeggel számolva, két gyermeket vállalva készíttették el a hitelfelvétel adminisztrációját.

– Az ügyben a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz fordultam, ahonnan megérkezett a válasz. Ennek lényege, hogy a korábban hatályban volt jogszabályi feltételek teljesítése esetén jelenleg is igénybe vehető ez a támogatási forma. Úgy gondolom, ez jó hír a családnak, de azoknak is, akik hasonlóban gondolkodnak-mondta a kormánymegbízott.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 17:32, vasárnap | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél - BRFK: továbbra is keresik az eltűnteket

Továbbra is keresik a szombat éjjeli dunai hajóbalesetben eltűnteket, a Verőcétől délre található teljes magyarországi folyószakaszon

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 17. 19:25, péntek | Belföld

Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban a Vodafone folyamatos hálózatfejlesztésének köszönhetően

A szolgáltató országos hálózatfejlesztési programja újabb mérföldkőhöz érkezett.

2024. Május 17. 18:41, péntek | Belföld

GVH: számos ponton módosít a Viber hatósági eljárás miatt

Számos ponton módosít a Viber internetalapú üzenetküldő szolgáltatás a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárásának köszönhetően - közölte a hatóság pénteken az MTI-vel