Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2012. Július 18. 16:00, szerda | Helyi
Forrás: Csabai Mérleg

Jól halad a Lencsési iskola energetikai fejlesztése - galéria

Jól halad a Lencsési iskola energetikai fejlesztése - galéria

A munkák egyharmad része elkészült, minden az ütemezés szerint folyik.

Jól halad a Szabó Pál téren a Lencsési iskola épületenergetikai fejlesztése, a munkák egyharmad része már elkészült. A gyerekek szeptemberben birtokba vehetik a jól szigetelt, megszépült tantermeket, a tornatermet viszont csak augusztus végén és szeptemberben újítják fel. A teljes létesítmény befejezési határideje ez év október tizenötödike, a kivitelező szerint a határidőre mindennel elkészülnek – derült ki kedden a Lencsési Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény bejárásán.


A Lencsési iskolában kívül-belül folyik a munka - a képre kattintva megtekinheti galériánkat (fotó: Szántó Zsolt)

A Lencsési iskolában idén kicsit korábban fejeződött be a tanítás, ugyanis június negyedikén már a kivitelező Endrényi és Németh Konzorcium munkásai lepték el a területet. Több mint egy hónap elteltével az épület körül állványokat látni, kívül-belül harminc negyven ember dolgozik. Mint a keddi bejáráson megtudtuk, jelenleg a munkák körülbelül egyharmad részével készültek el.

– Az oktatási épületrész az évnyitóra teljesen elkészül, tehát szeptemberben a Lencsési iskolában is elkezdődik a tanítás – szögezte le Vantara Gyula polgármester. – A város vezetésének nem csak az új létesítmények, az új beruházások a fontosak, hanem az is, hogy jó gazdaként a meglévő értékekre is odafigyeljen. A Lencsési központjában lévő iskolánk több mint harminc éves múlttal rendelkezik, ez idő alatt az épület szerkezete, anyagai elavultak, most az energiatakarékosság – szigetelés, fűtéskorszerűsítés, nyílászárók cseréje – jegyében újul meg az iskola mindannyiunk örömére – hangsúlyozta Vantara Gyula.

A kivitelezővel május negyedikén írta alá a szerződést a város, és a tanítás végeztével el is kezdődtek a munkák. Mint azt Endrényi Imrétől megtudtuk, az oktatási épületrész, a konyha, az étterem, az összekötő folyosó és a kazánháznak a konyha biztosításához szükséges része augusztus 21-re készül el. Most az épületszigetelés, az ablakok cseréje folyik, a régi kazánokat elbontották, újakat építenek be és a tetőszigetelést készítik elő. Minden az ütemezésnek megfelelően halad, mégpedig mintegy hetven-nyolcvan százalékban a helyi szakemberek munkája révén.

– Köszönetemet fejezem ki a városvezetésnek – folytatta dr. Ferenczi Attila tanácsnok, a József Attila Lakótelepi Részönkormányzat vezetője – hisz ahhoz, hogy pályázni tudjunk és a beruházás elindulhasson, 57 millió forint önrészt kellett biztosítania az önkormányzatnak. A pályázaton 227 millió forintot nyert a város, ennek köszönhetően közel háromszáz millió forintból újul meg a Lencsési iskola, ahová mintegy hétszáz gyermek jár. A mai kor kihívásainak mindenben megfelel majd az épület, például arra is figyelünk, hogy a felső tantermeknél árnyékoló rendszer legyen beépítve – mondta dr. Ferenczi Attila.

A munkák egész nyáron folynak, a gyerekek szeptemberben már a megszépült épületbe térhetnek vissza. A beruházás eredményeként mintegy 25-30 százalékkal csökken az épület energiaigénye, a megtakarítás már ezen a télen jelentkezik.

Mikóczy Erika

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód

Kormány-egészség

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt