Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2012. Augusztus 31. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Jól járt az állam a Pro-M Zrt. megvásárlásával

Jól járt az állam a Pro-M Zrt. megvásárlásával

Megérte az államnak, hogy megvette a Magyar Telekom egyik leánycégét – mondta a Gazdasági Rádiónak a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára, Vályi-Nagy Vilmos.

A sürgősségi szolgálatok és a közbiztonsági szervek által használt rádiórendszert működtető Pro-M Zrt.-t a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató vásárolta meg csaknem 20 milliárd forintért.

A lépéssel a jövőben nem kell üzemeltetési díjakat fizetni a rendszert használó hatósági szerveknek, ez évi 9 milliárd forint volt. A BudaCash elemzője, Deáki Péter szerint abból a szempontból a Magyar Telekom is jól járhatott az üzlettel, hogy a Pro-M Zrt. vételárát jelentő csaknem 20 milliárd forint tovább javíthatja a társaság tőkehelyzetét, az osztalék fenntarthatósága pedig szilárdabb alapokon áll.

A Pro-M Zrt.-t a Magyar Telekom és a T-Mobile Magyarország alapította 2005-ben az Egységes Digitális Rádiórendszer kiépítésére és üzemeltetésére. Az EDR országos mobil rádió hálózat, amelyet a sürgősségi szolgálatok és más közbiztonsági szervek használnak. A tervezettnél korábban megvalósuló adás-vétel elsődleges oka az EDR egységes, állami távközlési szolgáltatói körbe való integrálása.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 15:10, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: a Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának

A Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának a következő évek globális fejlesztési stratégiájában - írta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán.

2024. Május 08. 10:19, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra

Egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra, egyre több magyar vállalat kereskedik kínai partnerekkel, nő a turisztikai forgalom és egyre több hallgatót fogadnak kölcsönösen egyetemeink

2024. Május 08. 10:16, szerda | Belföld

Zuhanórepülésben az ipari termelés

KSH: márciusban 10,4 százalékkal csökkent az ipari termelés.

2024. Május 08. 07:45, szerda | Belföld

OH: nem volt hibás a matematikaérettségi feladatlapja

Nem tartalmazott hibát a matematikaérettségi feladatlapja - tájékoztatta az Oktatási Hivatal (OH) kedden az MTI-t.