Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2015. Február 04. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Jön a Facebook-adó?

Jön a Facebook-adó?

Március 26-ig lehet javaslatot tenni arra, milyen kérdések legyenek a májusban kezdődő internetről szóló konzultációban - mondta az InfoRádióban az internetről szóló nemzeti konzultációt vezető miniszterelnöki biztos. Deutsch Tamás kiemelte, az Európai Parlament is az egységes digitális piac kialakításán dolgozik, amelynek része lehet, hogy a befektetéseket nem kezdeményező, de jelentős bevételeket termelő cégek is adózzanak minden EU-s tagországban.

Március 26-ig lehet javaslatot tenni arra, hogy milyen kérdések legyenek a májusban kezdődő internetről szóló nemzeti konzultáción - közölte a konzultációt vezető miniszterelnöki biztos az InfoRádióban.

'Február 3-a és március 26-a között a frissen induló www.internetkon.hu honlapon minden magyar polgárnak módja és lehetősége van arra, hogy konkrét kérdéseket javasoljon, mik szerepeljenek majd a májusban, júniusban és júliusban lezajló nemzeti konzultációban' - hangsúlyozta a miniszterelnöki biztos.

Deutsch Tamás arról is beszélt, hogy milyen témakörökben várják a kérdéseket.

'Az első ilyen témakör: a fogyasztóvédelem, a felhasználóbarát internet, a második: az innováció és a gazdasági és társadalmi versenyképesség, a harmadik pedig az internet szabadsága, illetve a netsemlegesség kérdése' - jelezte.

Deutsch Tamás kiemelte, hogy az Európai Parlament is az egységes digitális piac kialakításán dolgozik, amelynek része lehet, hogy a befektetéseket nem kezdeményező, de jelentős bevételeket termelő cégek is adózzanak minden uniós tagállamban.

'Befektetést nem eszközölnek, ugyanakkor a digitális világban, az internetes piacon megjelenő lehetséges árbevétel, reklámbevétel döntő részét ők fölözik le, miközben árbevételük után egyetlenegy uniós tagországban sem adóznak. Az a kérdés - az uniós szlengben ezt Google-adónak szokták hívni, de igazságtalan lenne ezen tartalomhoz kötni, hiszen a Facebookra ugyanúgy igaz -, hogyan lehet olyan európai szabályrendszert megalkotni, amely az unió alapértékeivel nem ellentétes, a versenysemlegesség elvét nem sérti, semmiképpen sem tűnik büntetőadónak, de a normális közteherviselés, az adózás rendjébe ezen cégek árbevételeit is bevonja' - fejtette ki Deutsch Tamás.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során