Városlista
2020. szeptember 23, szerda - Tekla

Hírek

2017. December 19. 07:15, kedd | Belföld
Forrás: mti - fotó: hirado.hu

Jónak lenni jó! - Kozma Imre annak örül, hogy nagyon sokan adakoztak

Jónak lenni jó! - Kozma Imre annak örül, hogy nagyon sokan adakoztak

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnöke annak örül, ahogyan összegyűlt a több mint 290 millió forint a közmédia Jónak lenni jó! elnevezésű jótékonysági akciójában vasárnap a szeretetszolgálat javára.

Mint mondta: mert nagyon sokan adtak kis összegeket.

Kozma Imre az M1 aktuális csatorna hétfő esti műsorában úgy fogalmazott: vannak nagy támogatóik, de az igazi öröm, hogy rengeteg pénz gyűlt össze 250 forintos betelefonálásokból.

Hangsúlyozta, hogy a Magyar Máltai Szeretetszolgálat útja nem felfelé, hanem lefelé vezet: azokhoz, akik bajban vannak, akik közül sokan nyomorognak, és a gyűjtés is megmutatta, hogy ezt értik az emberek. Kifejtette, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat talán abban különbözik más szervezetektől, hogy programjai vannak, mintegy száz program, amelyeket ők találtak ki.

Kozma Imre elmondta, társadalmi kérdésekkel találkoznak, és nem térnek ki azok elől, hanem keresik a megoldást. Ez hosszú idő, "kísérletezés", és amikor az általuk megfogalmazott megoldás jónak tűnik, akkor ajánlják azt - tette hozzá. Ezek között említette a cigánytelepek felzárkóztatását, a gyermek-esélyprogramokat és a biztos kezdet házakat.

Az 1350-es adományvonal hívásával 250 forinttal lehetett támogatni a kezdeményezést. Az adományvonalon mintegy 39 millió forint gyűlt össze - mondta el Siklósi Beatrix, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Nemzetiségi, Külhoni és Kiemelt Projektek Főszerkesztőségének vezetője vasárnap az MTI-nek.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 23. 18:02, szerda | Belföld

Az iskolai menzák gyakorlata is változik a járvány miatt

Az iskolai menzák gyakorlata is változik a koronavírus-járvány miatt: az ajánlások betartása érdekében már több intézmény változtatott házirendjén, hosszabb ebédidőt biztosítva a tanulóknak

2020. Szeptember 23. 17:03, szerda | Belföld

Kenyereket ellenőrzött a Nébih, több szabálytalanságot találtak

Tizenhat teljes kiőrlésű búzaliszt és két Graham-liszt (nagyobb szemcseméretű teljes kiőrlésű liszt) felhasználásával készült kenyeret ellenőrzött a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

2020. Szeptember 23. 10:00, szerda | Belföld

Időseket megtévesztő csalókat fogott el a rendőrség

Elfogott a rendőrség egy budapesti nőt és egy budapesti férfit, aki mintegy ötmillió forint értékben ékszereket és pénzt csalt ki idősektől úgy, hogy a sértettek rokonának adták ki magukat

2020. Szeptember 23. 09:51, szerda | Belföld

Nyolcan meghaltak, több mint kilencszázzal nőtt a fertőzöttek száma

Elhunyt nyolc krónikus beteg, és újabb 951 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu szerdán.