Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2012. Április 22. 08:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Csabai Mérleg

Újszülött kislányt hagytak a csabai inkubátorban

Újszülött kislányt hagytak a csabai inkubátorban

Egy egészséges újszülöttet hagytak szombat délelőtt a békéscsabai Réthy Pál Kórház bejáratánál elhelyezett inkubátorban; a kislány a Réthy Csilla nevet kapta ...

Egy egészséges újszülöttet hagytak szombat délelőtt a békéscsabai Réthy Pál Kórház bejáratánál elhelyezett inkubátorban; a kislány a Réthy Csilla nevet kapta - közölte Baji Sándor, az intézmény gyermekosztályának vezető főorvosa az MTI-vel.

Baji Sándor elmondta: a kórház bejáratánál elhelyezett inkubátor 11 óra 10 perckor jelzett a gyermekosztályra. Mint hozzátette, a főnővérrel együtt azonnal a helyszínre mentek, s az inkubátorban egy felöltöztetett, vastag plédbe beburkolt gyermeket találtak; az elvágott köldökzsinór gézzel volt becsavarva, a kislány néhány órája született.


Az újszülött egészséges, 2540 gramm súlyú és 47 centiméter hosszú - mondta a főorvos, hozzátéve: a jól ellátott kislánynak szép a bőrszíne és erős a hangja, az újszülött az osztályon védőoltást és antibiotikumot kapott.
A gyermek a Réthy vezetéknevet a békéscsabai kórház nevéről kapta, a keresztnevét pedig a naptár szerint a legközelebbi női név alapján; vasárnap a Csillák ünneplik névnapjukat.


brg bám

Forrás: MTI

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 08:25, csütörtök | Életmód

Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?

A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.

2024. Május 16. 07:55, csütörtök | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks történelmi diadala

A Paks hosszabbításban 2-0-ra legyőzte a bajnok Ferencvárost a labdarúgó MOL Magyar Kupa Puskás Arénában rendezett szerdai döntőjében.

2024. Május 16. 07:54, csütörtök | Külföld

Már június végén megtartják az első nyilvános vitát Donald Trump és Joe Biden között

Már június végén megtartják az amerikai elnökjelöltek első nyilvános televíziós vitáját Joe Biden és Donald Trump között, majd szeptember elején második alkalommal is szembenézhet egymással a demokrata és a republikánus jelölt.