Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2012. Augusztus 14. 16:00, kedd | Helyi
Forrás: Csabai Mérleg

Jubileumi Szent István-nap a Lencsésin

Jubileumi Szent István-nap a Lencsésin

A hagyományoknak megfelelően igazi családi programokkal várják a szervezők augusztus 18-án a Lencsési lakótelepen élőket a Szent István-napi ünneplésre.

Takács Péterrel, a közösségi ház igazgatójával a jubileumról beszélgettünk, idén ugyanis már huszadik alkalommal rendezik meg a közkedvelt „elő-augusztus 20-át”.

A fúvósok és a csinos majorettes lányok az idei Szent István-napi Előzetesről sem hiányozhatnak

-Hogyan emlékszik vissza az első Szent István-napi programra? Mi változott az óta?

- Ez a lakótelep mindig is különleges, speciális része volt a városnak, már csak azért is, mert több mint tízezren élnek itt. Ezért úgy gondoltuk, indokolt lehet saját programot összeállítani, amivel nem zavarjuk meg a központi ünnepséget, így esett a választás az augusztus 20-át megelőző szombatra. 1992 óta minden esztendőben megrendeztük a Szent István-napi Előzetest, melyen legelőször 5-600 érdeklődő jelent meg, majd egyre nőtt a közönség száma, s tavaly, becsléseink szerint közel 4 ezer látogatónk volt.

- Milyen koncepció alapján állítják össze a műsort?

- Közönségünk igen sokrétű, fiatalok és idősek, családosok egyaránt megtalálhatók közöttük. Ezért igyekszünk úgy kiválasztani a fellépőket, hogy mindenki megtalálja a kedvére valót, s a kiegészítő programokból is szeretnénk több félét kínálni, idén például egészségügyi szűréseket is tartunk, a kicsiket pedig arcfestésre, játszóházba hívjuk. Arra is törekszünk, hogy a sztárvendégek mellett olyan előadók is színre lépjenek, akik különleges zenei élményt nyújtanak. Az elmúlt években a sztárvendégek között volt a magyar zenei élet több kiemelkedő alakja, így (a teljesség igénye nélkül) Varga Miklós, Vikidál Gyula, Balázs Fecó, de vendégül láttuk a Mona Lisa énekegyüttest, a Grácia hegedű triót és a Fortissimo együttest is.

- Idén milyen zenei csemegékre, újdonságokra számíthat a közönség?

- Sztárvendégünk Oszvald Marika, az Operett Színház művésze lesz, s nagy várakozással tekintünk a Black Birds fellépése elé is. Ez a csapat Beatles számokat ad elő eredeti hangszereken a legendás, angol együttes megalakulásának 50. évfordulója tiszteletére. Természetesen idén sem marad el a tűzijáték, előtte pedig a hagyományoknak megfelelően dr. Ferenczi Attila tanácsnok mond ünnepi beszédet. Eddig még sosem voltak lovas résztvevői a programoknak, idén először csikósok vezetik fel a délután négy órakor, a Gyöngy Presszótól induló menetet, melyben fúvósok és majorettek gondoskodnak a látványról és jó hangulatról. Jó kedvben, igényes zenében tehát nem lesz hiány idén sem, várunk mindenkit augusztus 18-án, délután négytől egészen késő estéig minden programunkra!


Részletes program:

Gajdács Emese

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód

Kormány-egészség

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt

2024. Május 18. 05:03, szombat | Külföld

Hetekig eltarthat a helyreállítás a Houstont sújtó vihar után, tovább kutatnak áldozatok után is

Hetekig is eltarthat az áramszolgáltatás helyreállítása a hurrikánerejű viharok sújtotta Houston egyes részein, és változatlanul zajlik a károk felmérése, valamint a kutatás további áldozatok után - közölték a texasi nagyváros ható