Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2010. Január 06. 15:00, szerda | Helyi
Forrás: Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Kábel-tolvajok nagyüzemben

Kábel-tolvajok nagyüzemben

A Viharsarokban történt - a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye.

2010. január 03-án 18 óra 30 perckor a békéscsabai rendőrök a Dobozi és Gyulai utat összekötő mellékúthoz vonultak, mert informatikai kábellopásról érkezett bejelentés. A kiérkező járőröket egy telefontársaság alkalmazottai fogadták, akik elmondták, hogy ismeretlen személyek rövid idővel azelőtt kb. 400 méter kábelt vágtak le és loptak el. Mivel nemrég jelentkezett a hiba, illetve annak bejelentése, ezért a járőrök megkezdték a környék átkutatását. A helyszíntől nem messze friss lábnyomokra bukkantak a rendőrök, amelyet követve egy létrát találtak, és feltételezték, hogy a bűncselekmény elkövetéséhez felhasználhatták. Később a levágott kábeleket - már szétvágva és összetekerve - szintén megtalálták. Az ottlévő csatorna partján rábukkantak két kabátra és egy mellényre is, valamint háromból két lábnyom megszűnéséből következett, hogy gyalog, valamint a csatornát átúszva is menekültek az elkövetők.



A rendőrök a tovább folytatott kutatás során, állampolgári segítséggel elfogták a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható három személyt, akiket előállítottak, kettejüket csurom vizesen.



Az adatgyűjtés során egy a közelben többször elhajtó teherautó is gyanússá vált, amelyre a Gyulai út melletti parkolóban sikerült rábukkanni. A jármű vezetőjét elszámoltatták, aki nem tudott elfogadható magyarázatot adni az ott tartózkodására, ezért őt is előállították.



A Békéscsabai Rendőrkapitányság munkatársai lopás bűntett magalapozott gyanúja miatt egy Hajdú-Bihar megyei kis település 4 tagját hallgatták ki, akik részben beismerő vallomást tettek. Közben lakhelyükön megtörtént a házkutatás, ahol kb. 500 kg, más bűncselekmény elkövetéséből származó kábelt is sikerült lefoglalni. A két testvérpárból álló társaság megfelelő szerszámokkal felszerelkezve, bérelt tehergépkocsival érkezett a helyszínre, hogy minél nagyobb mennyiségű kábelt lophassanak. Elmondták azt is, hogy egy fémkereskedésbe akarták eladni a kábeleket. A bűncselekménnyel okozott kár meghaladja az 500.000 Ft-ot. Az elkövetőket őrizetbe vette a Rendőrség, akik más, hasonló jellegű bűncselekmények elkövetésével is gyanúsíthatóak.

Albert István r. hdgy.
sajtóreferens

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Sport

A végén fordított a Fradi, döntőbe jutott a Magyar Kupában

A már bajnok Ferencváros jutott másodikként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, mivel szerdán hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a másodosztályban éllovas Nyíregyházát, Balmazújvárosban.

2024. Április 25. 08:02, csütörtök | Sport

Második helyen zárt Benyó Máté Nyirádon

A szezonnyitó máriapócsi győzelem után Nyirádon a második helyet szerezte meg a Korda Racing csapatában versenyző Benyó Máté, Kovács Sámuel a dobogó legfelső fokára állhatott.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.