Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2017. Szeptember 21. 08:03, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Kemény vihar jön - sok eső és erős szél miatt figyelmeztetnek

Kemény vihar jön - sok eső és erős szél miatt figyelmeztetnek

A sok eső veszélye miatt Budapestre és kilenc megyére adtak ki figyelmeztetést, köztük Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a legmagasabb, harmadfokú figyelmeztetés van érvényben.

Emellett több megyére és a fővárosra az erős szél veszélye miatt is figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Csütörtök reggel az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésükben azt írták: az ország keleti felén nagy területen (főként az Északi-középhegység keleti részén és a Tiszántúlon) várható 20-40 milliméternél több csapadék, nem egy helyen akár 50-60 millimétert meghaladó mennyiségű eső is eshet.

Emiatt Borsod-Abaúj-Zemplén megyére harmadfokú (piros) figyelmeztetést adtak ki. Szintén a sok eső veszélye miatt Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében másodfokú, míg Bács-Kiskun, Békés, Csongrád és Pest megyében, valamint Budapesten elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Kiemelték továbbá, hogy az északi, északnyugati szél a Dunántúlon és északkeleten viharos lesz. Emiatt a fővárosra és Pest megyére, valamint Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér és Veszprém megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

Az előrejelzés szerint napközben 12-17 Celsius-fokig melegszik fel a levegő, késő este 11-15 fok várható.

Címkék: eső, időjárás, szél

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során