Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2012. Június 01. 08:00, péntek | Kék hírek
Forrás: Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Kerékpárlopás és autófeltörés - az elkövetők lebuktak

Kerékpárlopás és autófeltörés - az elkövetők lebuktak

Rendőrségi hírek Békés megyéből, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatója, hírösszefoglalója.

Békéscsabán a napokban két olyan bűncselekmény is történt, melyek azonnali felderítése az időben érkezett bejelentéseknek köszönhető. Az egyik esetnél egy hölgy, a másiknál pedig egy férfi hívta a rendőrséget, amikor lopásra utaló jelenet játszódott le előttük. Az általuk adott információkat az egyenruhások rögtön leellenőrizték és kiderült, hogy nem csalt a megérzésük.

A hölgy május 25-én Békéscsabán, az Andrássy úton figyelt fel egy férfira, aki egy virágtartóhoz letámasztott és lezárt kerékpárt nézegetett. Sokáig méregette az egyébként új, 57 ezer forint értékű kétkerekűt, aztán egyszer csak felkapta. A közeli bokorba próbálta meg betuszkolni, de nem sikerült elrejtenie, ezért elindult vele. Az egyik kerekét felemelte és úgy tolta a biciklit. A hölgy ekkor hívta a rendőrséget. A kiérkező egyenruhásoknak elmondta, mit látott. Azt is meg tudta mondani, hogy a férfi merre ment és közben hová támasztotta le a biciklit. A járőrök igazoltatták és elszámoltatták a férfit, közben a közeli üzletből kijött egy nő, és azonnal az intézkedő rendőrökhöz fordult segítségért. Elpanaszolta, hogy kb. 10-15 percet volt benn a boltban, és ennyi idő alatt eltűnt a virágtartóhoz támasztott, egy hónapja vásárolt lezárt biciklije. A bejelentő hölgy és a rendőrök megnyugtatták, hogy a kerékpár megvan, rögtön ki is nyithatta a nála lévő kulccsal a rajta lévő zárat. A férfit pedig előállították és lopás megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak ellene.

Két nappal később, vasárnap délután Békéscsabán egy autófeltörés felderítésénél közreműködött egy, a helyszín közelében lakó férfi. Kinézett a lakása egyik ablakán és látta, amint valaki egy parkoló kisteherautó kitört ablakán keresztül bottal benyúl a jármű utastérébe. Hívta a rendőrséget és közben lement a parkolóba, hogy a helyszínen tartsa a férfit. A kiérkező rendőrök előállították a 44 éves gyanúsítottat, aki kihallgatásakor elismerte, hogy feltörte a Volkswagent. Elmondása szerint munkanélküli, kevés pénzből él, és eladható dolgokat szeretett volna szerezni. A kisteherautó ablakán jól belátott, és miután több hasznosnak látszó tárgy volt az utastérben, betörte a jármű egyik ablakát. Először nem sikerült kinyitnia az ajtót, így elment a kocsitól, de később visszatért és ekkor már sikerrel járt. Beült a járműbe, majd a kesztyűtartóból, illetve az ülések alól összeszedett minden pénzzé tehető dolgot, mérőszalagokat, szerszámokat, kőműves kanalat, szigetelőszalagot. Ezeket egy szatyorba tette, és éppen távozni készült, amikor a bejelentő megszólította. A tárgyak hiánytalanul visszakerültek a tulajdonoshoz, a férfi ellen pedig lopás megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Békéscsabai Rendőrkapitányság.

Vargáné Szombati Andrea r. fhdgy.
sajtószóvivő
Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 07:52, csütörtök | Kék hírek

Holtan találtak egy fiatal nőt és egy gyermeket Kapuváron

Holtan találtak egy fiatal nőt és egy gyermeket Kapuváron, egy családi házban szerdán kora délután.

2024. Május 15. 09:10, szerda | Kék hírek

Több mint 30 tonna kábítószer-alapanyagot semmisített meg a rendőrség

Több mint 30 tonna, mintegy 480 milliárd forintnyi kábítószer-alapanyagot, prekurzort semmisítettek meg az egyik magyarországi hulladékégetőben - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda.

2024. Május 10. 06:00, péntek | Kék hírek

Állást hirdető munkáltatókat vizsgált a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az elektronikus álláskereső platformok hirdetményei nyomán is vizsgálja, hogy a foglalkoztatók betartják-e a dolgozók bejelentésének szabályait - közölte a hivatal csütörtökön az MTI-vel.

2024. Május 09. 09:40, csütörtök | Kék hírek

Lőfegyvereket és hangtompítókat találtak a pénzügyőrök egy albán autóban

Lőfegyvereket és hangtompítókat találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy albán rendszámú autóban az M5-ös autópálya hetényi pihenőhelyén.