Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2012. Április 25. 08:00, szerda | Helyi
Forrás: infobekescsaba.hu

Keresett szakmákra ösztöndíj

Keresett szakmákra ösztöndíj

A BéKSZI tagiskoláiban (Kós, Trefort, Zwack) majdnem hatvan szakmát oktatnak, köztük számos, a gazdaság által igényelt és államilag támogatott szakképesítést.

A jövő tanévre a felvételek lezárultak, de még lehet jelentkezni a következő szakokra: szerkezetlakatos, a hűtő- és légtechnikai, központifűtés- és gázhálózati, víz-, csatorna- és közmű-rendszerszerelő, villanyszerelő, kőműves, ács-állványozó és női szabó.


A szakképzők általános iskolát végzett tanulókat várnak, akiknek az állam ösztöndíjat biztosít a képzés teljes idejére. A havi ösztöndíj 10-30 ezer forint, a tanulmányi eredménytől függően. Ha a tanuló a gyakorlatát gazdálkodó szervezetnél tölti, a tanulószerződés alapján a mindenkori minimálbér 15 százalékának megfelelő juttatásban is részesül, és a gyakorlóévek beszámítanak a szolgálati időbe.


A szakképesítő vizsga letétele után a tanulók két év alatt az érettségi vizsgát is megszerezhetik. A tanulmányi időre a diák után a családi támogatás is jár.

További információ és jelentkezési lap a tagiskolák honlapján és a www.bekszi.hu oldalon. A jelentkezési lapokat május 11-éig kell az iskola címére visszaküldeni.

Niedzielsky Katalin

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: