Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2017. Október 11. 18:44, szerda | Külföld
Forrás: mti

Két rab megszökött a Ferenc pápával tartott ebédről

Két rab megszökött a Ferenc pápával tartott ebédről

Két rabnak nyoma veszett és még mindig nem sikerült megtalálni őket a Ferenc pápával október elsején tartott ebéd óta, amelyet a pápa rabokkal, szegényekkel és migránsokkal töltött

- jelentették be az olasz hatóságok szerdán. Ferenc pápa október elsején Bologna városában tett látogatásakor rabokkal, szegényekkel és migránsokkal ebédelt a Szent Petroniusról elnevezett bazilika kolostorában. Az ebéden mintegy ezren vettek részt.

Az ebéden résztvevő rabokat a környező Castelfranco Emilia büntetés-végrehajtási intézetéből válogatták ki.

A kísérők az ebéd végén vették észre, hogy két olasz rabnak nyoma veszett. A két férfi kihasználta az egyházfő jelenléte miatti figyelmetlenséget és tömeget, és a történtek rekonstrukciója szerint már az ebéd előtt megszöktek. A hatóságok csak most ismerték el, hogy a két férfit még nem sikerült megtalálni.

Ferenc pápa már több alkalommal találkozott rabokkal börtönökön kívül is, például a Vatikánban is vendégül látta őket, de most történt meg először, hogy a rabok a pápával való találkozót szökésre használták ki.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.