Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Szeptember 20. 11:01, hétfő | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Kétnapos üléssel kezdi meg őszi ülésszakát a parlament

Kétnapos üléssel kezdi meg őszi ülésszakát a parlament

Az Országgyűlés hétfőn kétnapos üléssel kezdi meg őszi ülésszakát.

A házelnök - a parlament honlapján olvasható - napirendi javaslata alapján az ülés 13 órakor kezdődik, a közelmúltban elhunyt volt országgyűlési képviselőkre: Orosz Sándorra (MSZP), Ráday Mihályra (SZDSZ), Fogarasiné Deák Valériára (MSZP) és Vitányi Ivánra (MSZP, majd független) történő emlékezéssel.

A napirend előtti felszólalások után a fideszes Vitályos Eszter teheti le képviselői esküjét, aki a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatójának kinevezett L. Simon Lászlót váltja a kormánypárti padsorokban. A 42 éves, jogász végzettségű Vitályos Eszter 2013 óta foglalkozik uniós ügyekkel, jelenleg az Emberi Erőforrások Minisztériuma európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára.

Ezt követően interpellációk és azonnali kérdések hangoznak el egy-egy órában, a kérdésekre pedig további 30 perc áll rendelkezésre.

Kedd reggel 9 órakor napirend előtti felszólalásokkal indul az ülésnap, majd határozathozatalokat tartanak.

Akkor várható döntés Ander Balázs (Jobbik) két, valamint Stummer János (Jobbik) és Simonka György (Fidesz) egy-egy mentelmi ügyéről.

A szavazások után három kormányzati indítványról tárgyalnak, köztük a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet 2022. január 1-jéig történő meghosszabbításáról is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.