Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2012. Június 27. 08:00, szerda | Helyi
Forrás: Csabai Mérleg

Kéz a kézben – flash mob a Korzó téren-galéria

Kéz a kézben – flash mob a Korzó téren-galéria

Egymás kezét fogva és kört alkotva hívták fel a sétálóutcán közlekedők figyelmét a drog veszélyeire mindazok, akik részesei voltak a Békéscsabai Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (KEF) által szervezett flash mob-nak kedden.


Flash mob a Korzó téren: a résztvevők kört alkottak egymás kezét fogva-a galériához kattintson a képre (Fotó: Such Tamás)

Az utcai megmozdulás része volt a kábítószer-ellenes napnak, melynek keretében a Csaba Rádióban interjúk hangoztak, s telefonos játékra invitálták a fiatalokat. Délután, a Korzó téren a Kemény Gábor Szakközépiskola Gitárklubjának tagjai zenéltek, fél ötkor pedig a flash mob késztette gondolkodásra a járókelőket.

Mint azt Mező Andreától, a KEF elnökétől megtudtuk: június 26-át - az ENSZ döntése alapján – 1987-óta a Kábítószer-ellenes Világnapként tartjuk számon. 1987-ben ugyanezen a napon az ENSZ kábítószerekkel történő visszaélés és az illegális kereskedelem elleni konferenciáján deklarálták, hogy a kábítószer-probléma visszaszorítása érdekében a nemzetek összefogására és a kereslet- és kínálatcsökkentés egyensúlyára épülő beavatkozásokra van szükség.

Az ENSZ Kábítószer-ellenőrzési és Bűnmegelőzési Hivatala (UNODC) minden évre megfogalmazza a nap témáját, és a UNODC területi irodáin keresztül emberek millióit mozgósítja a nap megtartására. Az idei világnap szlogenje: „Gondolj az egészségre, ne a kábítószerekre!” (Think health - not drugs).


G. E.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 15:11, kedd | Belföld

Orbán Viktor: háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz

Háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz - mondta a miniszterelnök kedden a Mol Poliol Komplexum tiszaújvárosi átadóján.

2024. Május 14. 15:09, kedd | Belföld

Rétvári Bence: Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja az OECD országok átlagát

Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja a legfejlettebb országok, az OECD-országok átlagát - mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kedden Érden.

2024. Május 14. 15:06, kedd | Belföld

Nagy István: közös érdek a magyar bor sikere

2024. Május 14. 15:05, kedd | Belföld

Nagy Márton: az elektromos autózás jelenti a jövőt