Városlista
2019. január 21, hétfő - Ágnes

Hírek

2018. November 08. 16:14, csütörtök | PR

Kiesett a TELC – mit ismernek még el?

Kiesett a TELC – mit ismernek még el?

Nyelvvizsgát szeretnél tenni, és megijesztettek az egyik kedvelt vizsgarendszer kivonulásáról szóló hírek? Aggodalomra semmi ok, van alternatívád! Mutatjuk.

Az Euroexam mellett a TELC volt hazánkban a legkedveltebb rendszer, melynek hirtelen és váratlan kivonulása sokakat meglepetésként ért. A típusfeladatokra specializálódott tanárok, a drága akkreditációt megszerzett nyelviskolák, a jelenleg TELC vizsgára készülő diákok mind értetlenül állnak a frankfurti központ radikális döntése előtt, melyhez az nem fűzött indoklást. A helyzet azonban eldőlt, nézzük meg, mihez kezdhetünk!

Szerencsére itthon számos államilag elismert, akkreditált vizsgarendszer közül választhatsz nem csak Budapesten, hanem országszerte: a Nyelvvizsgáztatási Akkreditációs Központ adatai szerint kétnyelvű, honosítást nem igénylő általános nyelvvizsgát összesen nyolc, míg egynyelvű, általános vizsgát tizennégy vizsgaközpontban tehetsz. A legnépszerűbbek az Euroexam, a BME és az ELTE Origó vizsgák. Vagyis a hozzáférhető www.euroexam.org/vizsgatipusok-es-szintekhttp://www.euroexam.org/vizsgatipusok-es-szintek választéka meggyugtató – azonban továbbra sem mindegy, melyiket választod.

Minősítés, szintek, típusok

Az Euroexam vizsgákat három szinten, azaz B1 (alap), B2 (közép) és C1 (felső) teheted le. Mindhárom szint estében választhatsz általános, illetve szakmai nyelvvizsga közül. Legtöbb esetben, például diplomához, érettségihez, itthoni karrierhez megfelel az előbbi, míg ha olyan céghez vagy intézményhez pályázol, ahol elvárt az angol szaknyelvi vizsga, akkor számodra az utóbbit, teljes nevén az EuroPro angol üzleti-szaknyelvi vizsgát ajánljuk.


Ezek a nyelvvizsgák nem csak Magyarországon, hanem egész Európában jól jönnek majd, hiszen az Európa Tanács nemzetközileg elfogadott követelményeinek, valamint a magyar akkreditációs rendszernek egyaránt megfelelnek.

Használható nyelvtudás

Az Euroexam nyelvvizsga az életre készít fel. Közhelyesen hangzik? Attól még igaz! Ebben a rendszerben nem arra kíváncsiak a vizsgáztatók, hogy hány elvont, a gyakorlatban száz éve nem használt nyelvtani formát ismersz, hány igeidőt magoltál be. Azt tesztelik, mennyire tudod kifejezni magad, milyenek a kommunikációs képességeid angol, német, olasz, francia vagy spanyol nyelven, adott helyzetben mit, mikor és miért mondasz.
A vizsgafeladatok nem mesterkéltek, a hétköznapokon is találkozhatsz velük: vitázni, beszélgetőpartnert meggyőzni, egy nyomtatványt kitölteni, egy kérelmet megfogalmazni – ezekbe a szituációkba bármikor belecsöppenhetsz tanulmányaid, utazásaid, munkád során. Ha tehát sikeresen leteszed az Euroexam nyelvvizsgát, biztos lehetsz benne, tudásod stabil, szintednek megfelelően tudod alkalmazni az adott nyelvet, és helyt tudsz állni különböző helyzetekben. Ha ilyen nyelvtudásra, és akkreditált nyelvvizsgára vágysz, irány az Euroexam!

Ezek érdekelhetnek még

2018. December 19. 18:14, szerda | PR

Prezi székházban takarítanak

A világhírű startup cég budapesti fejlesztőközpontjának takarítását nyerte el a Jánosik és Társai Kft.

2018. December 15. 09:54, szombat | PR

Magyarországon mutatja be elsőként a BENU megújult gyógyszertár-koncepcióját

A BENU hét év után megújítja gyógyszertár-koncepcióját, és Európában elsőként Magyarországon, a BENU Gyógyszertár Budapest Shopmarkban mutatja be az új, vásárlói igényeknek még inkább megfelelő gyógyszertár-kialakítását.

2018. November 16. 18:00, péntek | PR

Újra díjazott lett a Jánosik Kft.

Harmadszor nyerte el a MagyarBrands, másodszor pedig a Superbrands díjat a Jánosik és Társai Kft. - tájékoztatott Jánosik Lajos, a Jánosik és Társai Kft. tulajdonosa.

2018. November 08. 16:24, csütörtök | PR

Ezt biztos nem gondoltad az erőspaprikáról...Meglepő tények!

Gondoltad volna az erős paprikáról, hogy nem csak az ételeidet teszi ízletesebbé, hanem az életedet is megkönnyíti?