Városlista
2019. április 21, vasárnap - Konrád

Hírek

2018. November 08. 16:14, csütörtök | PR

Kiesett a TELC – mit ismernek még el?

Kiesett a TELC – mit ismernek még el?

Nyelvvizsgát szeretnél tenni, és megijesztettek az egyik kedvelt vizsgarendszer kivonulásáról szóló hírek? Aggodalomra semmi ok, van alternatívád! Mutatjuk.

Az Euroexam mellett a TELC volt hazánkban a legkedveltebb rendszer, melynek hirtelen és váratlan kivonulása sokakat meglepetésként ért. A típusfeladatokra specializálódott tanárok, a drága akkreditációt megszerzett nyelviskolák, a jelenleg TELC vizsgára készülő diákok mind értetlenül állnak a frankfurti központ radikális döntése előtt, melyhez az nem fűzött indoklást. A helyzet azonban eldőlt, nézzük meg, mihez kezdhetünk!

Szerencsére itthon számos államilag elismert, akkreditált vizsgarendszer közül választhatsz nem csak Budapesten, hanem országszerte: a Nyelvvizsgáztatási Akkreditációs Központ adatai szerint kétnyelvű, honosítást nem igénylő általános nyelvvizsgát összesen nyolc, míg egynyelvű, általános vizsgát tizennégy vizsgaközpontban tehetsz. A legnépszerűbbek az Euroexam, a BME és az ELTE Origó vizsgák. Vagyis a hozzáférhető www.euroexam.org/vizsgatipusok-es-szintekhttp://www.euroexam.org/vizsgatipusok-es-szintek választéka meggyugtató – azonban továbbra sem mindegy, melyiket választod.

Minősítés, szintek, típusok

Az Euroexam vizsgákat három szinten, azaz B1 (alap), B2 (közép) és C1 (felső) teheted le. Mindhárom szint estében választhatsz általános, illetve szakmai nyelvvizsga közül. Legtöbb esetben, például diplomához, érettségihez, itthoni karrierhez megfelel az előbbi, míg ha olyan céghez vagy intézményhez pályázol, ahol elvárt az angol szaknyelvi vizsga, akkor számodra az utóbbit, teljes nevén az EuroPro angol üzleti-szaknyelvi vizsgát ajánljuk.


Ezek a nyelvvizsgák nem csak Magyarországon, hanem egész Európában jól jönnek majd, hiszen az Európa Tanács nemzetközileg elfogadott követelményeinek, valamint a magyar akkreditációs rendszernek egyaránt megfelelnek.

Használható nyelvtudás

Az Euroexam nyelvvizsga az életre készít fel. Közhelyesen hangzik? Attól még igaz! Ebben a rendszerben nem arra kíváncsiak a vizsgáztatók, hogy hány elvont, a gyakorlatban száz éve nem használt nyelvtani formát ismersz, hány igeidőt magoltál be. Azt tesztelik, mennyire tudod kifejezni magad, milyenek a kommunikációs képességeid angol, német, olasz, francia vagy spanyol nyelven, adott helyzetben mit, mikor és miért mondasz.
A vizsgafeladatok nem mesterkéltek, a hétköznapokon is találkozhatsz velük: vitázni, beszélgetőpartnert meggyőzni, egy nyomtatványt kitölteni, egy kérelmet megfogalmazni – ezekbe a szituációkba bármikor belecsöppenhetsz tanulmányaid, utazásaid, munkád során. Ha tehát sikeresen leteszed az Euroexam nyelvvizsgát, biztos lehetsz benne, tudásod stabil, szintednek megfelelően tudod alkalmazni az adott nyelvet, és helyt tudsz állni különböző helyzetekben. Ha ilyen nyelvtudásra, és akkreditált nyelvvizsgára vágysz, irány az Euroexam!

Ezek érdekelhetnek még

2019. Április 15. 18:08, hétfő | PR

Igazi szenzációval készül Erdős Csaba Alsóörsre

Kaszkadőr világsztár a Balaton parton

2019. Április 01. 15:46, hétfő | PR

Iskolát újítanak fel, sportcsarnokot építenek

Több mint 800 millió forint értékű iskolafelújítási és bővítési munkát nyert nyílt közbeszerzési pályázaton a Jánosik és Társai Kft. Szécsényben.

2019. Március 12. 17:16, kedd | PR

Metró Áruházakat takarítanak

Ismét a takarítási üzletágban piacvezető Jánosik és Társai Kft. nyerte el a hazai 12 Metró áruház tisztán tartását, az épületek körüli területek gondozását.

2019. Január 25. 14:16, péntek | PR

Teljes körű üzemeltetést nyertek

Még a takarító személyzetnél is előírás az angol nyelv ismerete, annál a munkánál, amit most nyert el a Jánosik és Társai Kft. - tájékoztatott Jánosik Lajos tulajdonos.