Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2011. Október 27. 14:25, csütörtök | Belföld
Forrás: OrintPress

Kikerülhetetlen tájékoztatás a Baleseti Adóról

Kikerülhetetlen tájékoztatás a Baleseti Adóról

A Biztosítás.hu közleményben jelentette be, hogy kikerülhetetlen tájékoztatást ad a novemberi kampányban oldalán díjat kalkuláló autósoknak a kötelező biztosításokat 2012-től terhelő Baleseti Adó várható bevezetéséről.

Az alkusz szerint minderre azért lesz feltétlenül szükség, mert a biztosítók most vasárnap (október 30-án) adó nélkül lesznek kénytelenek meghirdetni díjaikat, ami tájékoztatás hiányában panaszáradathoz vezetne.

Várhatóan csak november végén döntenek az adó bevezetéséről a képviselők. A tervezett adó várhatóan 30 százalékkal emeli meg 2012. január elsejétől a kötelező gépjármű felelősségbiztosítások díjait, de az adótörvény novemberi elfogadása miatt a Baleseti Adó nem fog szerepelni a biztosítók által most vasárnap meghirdetésre kerülő tarifákban. Mindez fogyasztói panaszok tömegét okozhatja azáltal, hogy az autósok novemberben anélkül választanak majd maguknak kötelező biztosítót, hogy tudnák: januárban az adó miatt várhatóan többet kell fizetniük kötelezőjükért.

A probléma elkerülése érdekében a Biztosítás.hu az adó várható bevezetéséről szóló kikerülhetetlen tájékoztatást tesz közzé oldalán novemberben az autósoknak, akik ezt követően hozhatnak majd döntést biztosításukat illetően. A tájékoztató célja, hogy egyetlen autós se választhasson magának úgy biztosítást a kampányban, hogy nem kap megfelelő információt az adó várható 2012. januári 1-ei bevezetéséről. Az alkuszcég akciójával biztosítási piac többi szereplőjét is szeretné rávenni az adóról szóló tájékoztató megjelentetésére, hiszen az autósok elsősorban az alkuszoktól várják a kötelező biztosításokkal kapcsolatos tanácsadást és panaszaikkal is hozzájuk fordulnak majd első körben.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.