Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2011. Október 17. 10:00, hétfő | Helyi
Forrás: Békés Megye Online

Kincsünk a könyv

Kincsünk a könyv

A Békés Megyei Hajnal István Szociális Szolgáltató Centrum székhelyén él Pellikán Adolf, aki küldetésének tekinti az olvasás és a könyvek népszerűsítését.

„Békésen a Békés Megyei Hajnal István Szociális Szolgáltató Centrumban élek. Miután az intézmény lakója lettem, bizony nem kis szorongással gondoltam a jövőre. Idegen környezet, ismeretlen emberek. Abban azonban biztos voltam, hogy valami elfoglaltságot találok majd, addig is ismerkedem, olvasgatok.

Amikor felkerestem a foglalkoztatóban a könyvtárat, igen meglepődtem. Sok-sok könyvet találtam, rengeteg szépirodalom, ismeretterjesztő könyvek, versek és még sorolhatnám. De bizony ettől, a könyvek sokasága nem volt könyvtár!

Ekkor támadt az a gondolatom, hogy miért ne lehetne itt egy igazi könyvtárat kialakítani? Ma már ott tartunk, hogy kezd kialakulni egy rendszer, ami az olvasni szerető emberek dolgát nagyon megkönnyíti majd. A könyvek témakörönként foglalnak helyet a polcokon ábécé sorrendben sorszámozva, hogy könnyebben megtalálja az érdeklődő a neki tetsző olvasnivalót.

Talán nem tévedek, ha azt állítom, hogy még ma is a könyv az, ami minden ember számára a leghozzáférhetőbb kultúraközvetítő. De fontos szerepet kap, ha könnyed kikapcsolódásra vágyunk, és még sorolhatnám számtalan előnyét az olvasásnak. Ezért is tervezem, tervezzük, hogy rendszeres könyvtári órákat tartunk, ahol a kölcsönzésen túl egyebeket is nyújthatunk. Fontos lenne népszerűsíteni az olvasást, és ezzel kapcsolatban vannak még elképzeléseim. Ma már ott tartok, eljutottam oda, hogy kezdem otthon érezni magam.

Nem érzem magam feleslegesnek. Tervezgetek, gondolkodom...És persze sokat olvasok..."


Forrás: Békés Megyei Hajnal István Szociális Szolgáltató Centrum, Maczik Éva Anna igazgató, Szabó Tímea mentálhigiénés csoportvezető.


Békés Megyei Önkormányzat - MCOnet

Címkék: könyv, könyvtár

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 08:25, csütörtök | Életmód

Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?

A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.

2024. Május 16. 07:55, csütörtök | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks történelmi diadala

A Paks hosszabbításban 2-0-ra legyőzte a bajnok Ferencvárost a labdarúgó MOL Magyar Kupa Puskás Arénában rendezett szerdai döntőjében.

2024. Május 16. 07:54, csütörtök | Külföld

Már június végén megtartják az első nyilvános vitát Donald Trump és Joe Biden között

Már június végén megtartják az amerikai elnökjelöltek első nyilvános televíziós vitáját Joe Biden és Donald Trump között, majd szeptember elején második alkalommal is szembenézhet egymással a demokrata és a republikánus jelölt.