Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. November 28. 05:01, szerda | Belföld
Forrás: mti

Kiskorúval szembeni szexuális erőszak miatt fegyházra ítéltek három férfit

Kiskorúval szembeni szexuális erőszak miatt fegyházra ítéltek három férfit

Többek által elkövetett szexuális erőszak kísérlete miatt nem jogerősen hat-hat év fegyházbüntetésre ítélt kedden a Zalaegerszegi Törvényszék három férfit, akik Keszthelyen erőszakoskodtak egy 16 éves lánnyal.

A jelenleg 29, illetve két 23 éves férfi 2016 áprilisában Keszthelyen, egy Balaton-parti szórakozóhelyen mulatott, akárcsak a 16 éves lány a rokonaival, barátaival. A fiatal lány - aki az este folyamán nagy mennyiségű alkoholt fogyasztott - a szórakozóhelyen találkozott egy szintén kiskorú fiúval, akivel csak felületesen ismerték egymást, majd a lány kezdeményezésére a szabadban szexuális kapcsolatot létesítettek egymással.

Az együtt lévő két kiskorút meglátva a harmadrendű vádlott először telefonnal fényképet és videót akart készíteni, majd azt mondta a társainak, "erőszakoljuk meg a csajt". A lánnyal lévő fiú tiltakozott, de őt fejbe rúgta és megütötte, majd elkergette a helyszínről.

A bíróságnak nem sikerült egyértelműen megállapítania, a három vádlott tisztában volt-e azzal, hogy kiskorú lányról van szó. Az azonban bebizonyosodott, hogy az elsőrendű vádlott szexuális kapcsolatot létesített a fiatallal, amikor pedig a másodrendű is közösülni próbált, éppen megérkeztek a rendőrök az elkergetett fiú hívására.

A kiskorúak védelme érdekében mindvégig zártan folytatott tárgyalássorozat végén, az ítélet már nyilvános indoklásánál a bíró rámutatott: a sértett olyan alkoholos állapotban volt, hogy nem emlékezett semmire, a rendőrökkel sem tudott kommunikálni. Emiatt nem sikerült egyértelműen tisztázni, hogy a lány beleegyezett-e a szexuális kapcsolatba a vádlottakkal, de az bizonyossá vált, hogy a három férfi visszaélt a kiskorú kiszolgáltatott helyzetével.

A bíróság mindhárom, szabad lábon védekező vádlottra egyenként hat év fegyházbüntetést szabott ki, illetve együttesen kötelezte őket több mint 4,6 millió forint bűnügyi költség megfizetésére. A bíró jelezte: a többek által elkövetett szexuális erőszaknak azért csupán a kísérletét lehetett megállapítani, mert az eljárásjog szerint legalább két esetben kell megtörténnie a közösülésnek, hogy az csoportos elkövetésnek minősüljön, a rendőröknek a második esetet azonban már sikerült megakadályozniuk.

Az ítélet egyik vádlott esetében sem jogerős, az ügyész súlyosításért, a három vádlott pedig felmentésért jelentett be fellebbezést.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.