Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2011. Július 15. 07:25, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress

Kiütötték a svájci frankot - 233 fölött az új történelmi csúcs

Kiütötték a svájci frankot - 233 fölött az új történelmi csúcs

Megint erőre kapott a svájci frank a forinttal szemben, a romló nemzetközi piaci hangulat miatt, de a vegyes üzenetet hordozó olasz államkötvény aukciók is a frank ellen vannak.

A svájci frank jegyzése a forinttal szemben ma soha nem látott szintre került, 233 forint 60 fillérig mentek el a jegyzések és nem kizárt a további erősödés sem.

Bár a vételi érdeklődés viszonylag kedvező volt az olasz aukción, de a hozamok jelentősen megemelkedtek, azaz az olasz államnak borsos árat kell fizetnie a piaci alapú finanszírozásért – írta a portfolio.hu. Az 5 éves kötvényaukciós hozam (4,93 százalék) 2008 júniusa óta a legmagasabb, míg a 15 papírnál kialakult 5,9 százalékos hozam történelmi csúcsnak számít. Az aukciós eredményekre az euró kissé gyengült, míg a vezető részvényindexek csökkenés felé mozdultak.

Tegnap Thomas Jordan, a svájci jegybank alelnöke azt nyilatkozta, hogy rendkívül aggódik az eurozónában tapasztalt fejlemények miatt, s kiemelt figyelemmel követik az EUR/CHF árfolyamot. Az alelnök utalt arra, hogy az intervenció, mint eszköz, bármikor bevethető.

Rátett egy lapáttal a rossz hangulatra a Moody’s tegnap esti bejelentése, miszerint leminősítést valószínűsítő felülvizsgálat alá vette az Egyesült Államok lehetséges legjobb, 'Aaa' kormánykötvény-besorolását, mivel nem látnak esélyt a megállapodásra az adósságplafon megemeléséről a határidőig. Egyelőre tehát nincs megállapodás, Barack Obama amerikai elnök ma is tárgyal a képviselőkkel.

Harcolnak az idővel az amerikai politikusok, hogy az augusztus 2-i határidő előtt döntés szülessen az amerikai adósságplafon emeléséről. Az amerikai pénzügyminiszter szerint a kincstárban augusztus 2-ig állnak rendelkezésre a megfelelő források a kiadások finanszírozására. A kormánynak augusztus 3-án kell jelentősebb összeget kifizetnie, többek között az idősebb lakosok, háborús veteránok és rokkantak szociális juttatásait.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: frank

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.