Városlista
2024. május 13, hétfő - Szervác

Hírek

2011. Október 13. 12:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Könnyű dolga volt a betörőnek

Könnyű dolga volt a betörőnek

Rendőrségi hírek Békés megyéből, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatója, felhívása.

2011.10.11.-én, hajnalban érkezett bejelentés a Békéscsabai Rendőrkapitányságra, hogy az éjszaka folyamán, Dobozon a Kölcsey utca egyik családi házába betörtek. A tulajdonos elmondta, hogy 05 órakor kelt fel és lement kávét főzni a konyhába. Közben felfigyelt rá, hogy a kazánház és a kamra ajtaja nyitva van, de biztosan emlékezett, hogy lefekvés előtt bezárt mindent. Szétnézett az ingatlanban és amikor a garázs ablakát betörve találta, akkor az értékeit is ellenőrizte. A pénztárcájának és 120.000 forintjának már csak a hűlt helyét találta, amit a ház földszintjén hagyott lefekvés előtt. A helyszínelő rendőrök megállapították, hogy amíg a család az igazak álmát aludta az emeleten, addig ismeretlen tettes bemászott az utcai kerítésen, betörte a garázs ablakát, majd kisebb kutatás után elvitt egy pénztárcát, benne 120.000 forinttal.

Az intézkedés közben újabb bejelentések érkeztek, hogy ugyanabban az utcában további három házban is lopások történtek! A nyomozók mindhárom helyszínen szomorúan vették tudomásul, hogy a tolvajnak könnyű dolga volt, mert nyitott bejárati, vagy kamraajtón jutottak a házakba, ahonnan összesen több 100.000 forint készpénzt és aranyékszert vittek el. Egy ötödik sértett is bejelentét tett. Ő a Kinizsi utcában hagyta nyitva a házának bejárati ajtaját, így ott sem volt nehéz dolga az elkövetőnek. Onnan is készpénzt vittek el.


A Rendőrség kéri, hogy bárki, aki a fenti bűncselekményekkel vagy az elkövetőkkel kapcsolatban bármilyen érdemi információval rendelkezik, jelentkezzen a Békéscsabai Rendőrkapitányságon vagy hívja 107-es, 112-es segélykérő számokat. A bejelentő adatait bizalmasan kezeljük.

Ismételten felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy tartsák szem előtt a biztonságtechnikai szempontokat! Nem elegendő az utcai kapukat bezárni, mert egy pillanat alatt át lehet mászni rajtuk! Ha pedig nyitva hagyják a nyílászárókat, akkor bárki szabadon bejuthat az ingatlanuk területére. Másnap reggel pedig már csak a lopás tényét lehet tudomásul venni!



Albert István r. fhdgy.
sajtószóvivő

Címkék: betörés, lopás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 09:20, hétfő | Bulvár

Benézett a nappaliba a kamion

Lesodródott a 64-es főútról, átszakította a drótkerítést és a családi ház oldalába csapódott egy rakomány nélküli nyerges vontató múlt héten Enying Fő utcáján.

2024. Május 13. 06:00, hétfő | Sport

Tour de Hongrie - Poelsé a záróetap, Nys az első belga sárga trikós, Dina a legjobb magyar

Thibau Nys nyerte a 45. Tour de Hongrie országúti kerékpáros körversenyt, amelynek vasárnapi zárószakaszán Wout Poels diadalmaskodott.

2024. Május 13. 06:00, hétfő | Belföld

Naposan indul a hét, majd megnő a záporok, zivatarok esélye

Napos idő várható gomolyfelhőkkel a hét első felében, 19-25 Celsius-fokos csúcshőmérsékletekkel, majd megnő a záporok, zivatarok esélye - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

2024. Május 13. 06:00, hétfő | Sport

Férfi kézilabda vb-selejtező - A magyar válogatott kettős győzelemmel jutott ki a tornára

Az olimpiai kvótás magyar férfi kézilabda-válogatott kettős győzelemmel jutott ki a jövő évi világbajnokságra, mivel 36-23-ra nyert Litvánia ellen a selejtező vasárnapi visszavágóján, Veszprémben.