Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2012. Szeptember 06. 12:00, csütörtök | Bulvár
Forrás: MTI

Konyhai ételkiemelővel fogott életveszélyes kígyót egy nő

Konyhai ételkiemelővel fogott életveszélyes kígyót egy nő

Konyhai ételfogóval fogott a kertjében életveszélyes kígyót egy nő Nagy-Britanniában és tett azután bonbonos dobozba anélkül, hogy tudta volna, a világ egyik leghalálosabb hüllőjével van dolga.

Az 57 éves Kath Forster a mindössze 30 centi hosszú, fűrészpikkelyű viperát (Echis pyramidum) egy ládában találta egy indiai palaköteg szomszédságában. A tetőfedőanyagot verandaépítéshez rendelték. A nagymama nem rettent meg a parányi, ám annál veszélyesebb hüllőtől, bement a konyhába, megragadott egy ételkiemelő fogót - amely lényegében hatalmas csipesz - meg egy üres csokisdobozt, visszatért a viperához és - mint később mondta: a tévében látott módon - az ételfogót a kígyó "nyakánál", mármint közvetlenül a feje mögött összecsippentve a viperát higgadtan foglyul ejtette, a dobozba csukta, majd pedig értesítette az állatvédelmi hatóságot.
Az asszony megdöbbent, amikor szakértőktől megtudta, hogy mit is fogott. A szóban forgó viperafajta egyetlen harapása is halálos, mérgének nincs ellenszéruma, évente mintegy tízezer ember halálát okozza Ázsiában és Afrikában.
A derbyshire-i Dronfieldben élő Forster mindazonáltal továbbra sem félénk, mint mondta, újból megfogná a kígyót - adta hírül a The Sun című brit lap.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 14:10, kedd | Bulvár

Böde Dániel folytatja pályafutását

Meghosszabbította szerződését Böde Dániel, a labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő Paksi FC támadója, aki így a 19. élvonalbeli szezonjára készülhet a nyáron.

2024. Május 04. 06:00, szombat | Bulvár

Kövér László az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta

Khálid bin Hilál Al-Máváli sejket, az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta Kövér László, az Országgyűlés elnöke az Országházban - közölte az Országgyűlés Sajtóirodája pénteken az MTI-vel.

2024. Április 30. 13:40, kedd | Bulvár

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a NAV oldalán

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) oldalán.