Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2012. Március 03. 08:00, szombat | Helyi
Forrás: InfoBékéscsaba.hu

Kormányhivatali tájékoztató a nevelési fórumon

Kormányhivatali tájékoztató a nevelési fórumon

Békéscsaba valamennyi közoktatási intézményének vezetője részt vett azon az igazgatói értekezleten és pedagógus fórumon, amelyet február 28-án, kedden 10 órától rendeztek meg a BÉKSZI központi épületének...

Békéscsaba valamennyi közoktatási intézményének vezetője részt vett azon az igazgatói értekezleten és pedagógus fórumon, amelyet február 28-án, kedden 10 órától rendeztek meg a BÉKSZI központi épületének IV. emeleti tanácskozótermében.

A délelőtti programon az intézményvezetők részére Pénzügyi ismeretek a középiskolákban címmel Sápi Ákos az Econventio Teszt céljáról, terveiről tartott előadást, dr. Kovács Péter, a Szegedi Tudomány Egyetem Gazdaságtudományi karának docense bemutatta a tavalyi eredményeket.
Az árvízvédelemmel kapcsolatos intézményi feladatokról Hajdú Gábor tűzoltó-alezredes, békéscsabai kirendeltség-vezető tartott tájékoztatót, a költségvetés aktuális kérdéseiről Tarné Stuber Éva osztályvezető.
A Békéscsabai Jókai Színház és az iskolák együttműködési lehetőségeiről Fekete Péter igazgató beszélt. Az igazgatói értekezlet nevelési-oktatási fórummá alakult át délután, amikor a közigazgatási és képzési változások jelenlegi szakaszáról a Kormányhivatal vezetői számoltak be az intézményigazgatóknak, pedagógusoknak, munkaközösség-vezetőknek, szakszervezeti megbízottaknak, a közalkalmazotti tanács tisztségviselőinek.
A kormányhivatal szerepét, tevékenységi körét, felépítését ismertette dr. Jelenka Gyöngyi igazgató, a közoktatás változásai a közigazgatási reform tükrében címmel Tóth Imre főosztályvezető tartott előadást. Útban az érettségi és a szakma felé - ez volt az a téma, ami a rendezvénynek otthont adó integrált intézmény munkatársait leginkább érdekli, foglalkoztatja, hiszen a szakképzés átalakítását, törvényi változásait, jövőjét érinti.
Magyar István főtanácsostól megtudtuk többek között, hogy 2013. január elsejétől a városi önkormányzat fenntartásából a Kormányhivatalhoz kerül a BéKSZI, és 2013. szeptember elsejétől már az új köznevelési és szakképzési törvény szerint folyik az oktatás.
A nevelési-oktatási fórumon végül a köznevelési törvény és intézményrendszer összefüggéseiről Szabó Ágnes főtanácsos tájékoztatta a hallgatóságot.
A Kormányhivatal képviselőinek előadása előtt Kiss Tibor, Békéscsaba oktatásért, közművelődésért felelős alpolgármestere köszöntötte a résztvevőket. Hangsúlyozta az oktatás, a szakképzés, a kultúra, a műveltség szerepét, valamint az intézmények közötti összefogás, együttműködés jelentőségét. Mint mondta, elsősorban a pedagógusokra hárul a feladat, hogy a valódi, a maradandó értékeket őrizzék, felmutassák és tovább adják a fiataloknak, a felnövekvő nemzedékeknek. A moderátor szerepét Túriné Kovács Márta, a megyei jogú város polgármesteri hivatala oktatási, közművelődési és sport osztályának vezetője látta el.

Niedzielsky Katalin

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 05:03, szombat | Külföld

Hetekig eltarthat a helyreállítás a Houstont sújtó vihar után, tovább kutatnak áldozatok után is

Hetekig is eltarthat az áramszolgáltatás helyreállítása a hurrikánerejű viharok sújtotta Houston egyes részein, és változatlanul zajlik a károk felmérése, valamint a kutatás további áldozatok után - közölték a texasi nagyváros ható

2024. Május 17. 20:58, péntek | Külföld

Ukrajnai háború - Orosz védelmi minisztérium: 12 harkivi települést foglalt el a héten az orosz hadsereg

Tizenkét települést fogalt el a harkivi és egyet a donyecki régióban Ukrajnában a héten az orosz hadsereg - közölte pénteken az orosz védelmi minisztérium.

2024. Május 17. 19:25, péntek | Belföld

Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban a Vodafone folyamatos hálózatfejlesztésének köszönhetően

A szolgáltató országos hálózatfejlesztési programja újabb mérföldkőhöz érkezett.

2024. Május 17. 19:25, péntek | Belföld

Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban a Vodafone folyamatos hálózatfejlesztésének köszönhetően

A szolgáltató országos hálózatfejlesztési programja újabb mérföldkőhöz érkezett.