Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. Május 23. 16:00, szerda | Helyi
Forrás: infobekescsaba.hu

Körösök Völgye Határtalan Vándortúra és Fesztivál

Körösök Völgye Határtalan Vándortúra és Fesztivál

Belényes - Békéscsaba, Pünkösdi hosszú hétvége, 2012. május 24-28.

2011 nyarán debütált első alkalommal a Körösök Völgye Határtalan Vándortúra és Fesztivál, mely hagyományteremtő reményekkel született még és lám idén, május 24. és 28. között folytatódnak a határtalan kalandok.

A különleges aktív turisztikai program és fesztivál ötvözésének célja volt és marad továbbra is, hogy a Körösöket és a Tiszát összekötő Zöld folyosó természeti és turisztikai értéinek, célterületeinek megismertetése, a természettudatos gondolkodás erősítése és nem utolsó sorban a térségi magyar-román együttműködés javítása.

Az idei évben aktív turisztikai célokon túl egy fontos küldetés is a fókuszpontba került, mégpedig a Körösök Völgyének, mint turisztikai márkának a népszerűsítése, mely jogos helyet kíván elfoglalni a belföldi turizmus palettáján.

A tavalyi évben a rendezvény fővédnöke Tőkés László volt, aki részt is vett a békéscsabai programokon és többek között a következő fontos gondolatot fogalmazta meg a magyar-román közös kezdeményezés kapcsán: „A szervezők fontos küldetést vállaltak fel, és jó példát mutattak, hogy miként kell a meglévő kereteket tartalommal megtölteni”.

Ahogy az lenni szokott egy igazán sikeres dolog, mindig attól lesz igazán sikeres, hogy fejlődni tud és akar is. Ez a Körösök Völgye Vándortúra és Fesztivál esetében sincs másképp és egyszerre több napos és több helyszínen zajló rendezvénysorozat kerül megrendezésre természetesen az aktív és ökoturizmus jegyében.

Az öt napos fesztivál a Körösök Völgyében, azon belül is a három Közép Békési városban – Békésen, Békéscsabán és Gyulán – zajlik majd.

Az alap koncepció, hogy a több helyszínen zajló három napos rendezvény minden napjának, más-más város lesz a fesztivál helyszíne, valamint bemutatkozó házigazdája is. A napközbeni és esti fesztivál helyszíneken zajló programokat naponta változó túraprogramok fogják kísérni, melyek több típusú túranem segítségével mutatják be a környék környezeti, természeti és kulturális értékeit

Ezzel párhuzamosan a határon átnyúló Körösök Völgyének organikus egységét hirdetvén a Határtalan Vándortúra a vízitúrázás szerelmeseit hívja egy 5 napos kikapcsolódásra. Az Erdélyi-szigethegységből eredő Fekete Körös vonalát követve jutnak el Belényestől, Gyanta, Tenke, Zerind érintésével Békés-Dánfokra.

A részletes programok és a gyalogos, vízi és kerékpáros túrákra való regisztráció a www.korosok.hu oldalon érhető el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:45, hétfő | Életmód

A Tavaszi nagytakarítás kampányban 1500 köbméter szeméttől tisztult meg a természet

Negyedik alkalommal rendezték meg idén a Tavaszi nagytakarítás - Takarítsuk ki együtt a természetet! kampányt

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni