Városlista
2024. június 16, vasárnap - Jusztin

Hírek

2011. Szeptember 09. 08:00, péntek | Helyi
Forrás: Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Közlekedésbiztonsági Nap Mezőberényben - 2011. szeptember 17.

Közlekedésbiztonsági Nap Mezőberényben - 2011. szeptember 17.

Rendőrségi hírek Békés megyéből, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatója.

Mezőberényben már hagyomány, hogy szeptemberben egy napot a közlekedési szabályok megismerésének szentelnek a pedagógusok és a diákok.

A város önkormányzatának és az ORFK Országos Baleset-megelőzési Bizottságának támogatásával megrendezésre kerülő Közlekedésbiztonsági Napon a Békési Rendőrkapitányság Mezőberényi Rendőrőrse játékos formában igyekszik felhívni a figyelmet a közlekedés során előforduló veszélyekre és a biztonságot fokozó előírásokra.

Idén szeptember 17-én alakul át a Piac tér és a Vásárcsarnok olyan játéktérré, melyen számos érdekes és izgalmas állomás várja a kicsiket és nagyokat.

A KRESZ szabályokra épülő labirintus, kirakó és keresztrejtvények mellett egy KRESZ parkban is próbára tehetik tudásukat a mezőberényi iskolákban tanuló, valamint a környező településekről érkező gyermekek. Emellett lesz rajzkiállítás, bemutatót tartanak a mentősök és a tűzoltók, valamint ügyességi pályákat is kialakítanak a szervezők.

A segítséggel élők helyzetét próbálja majd érzékeltetni az egészséges diákokkal a kerekes székes akadálypálya, az ingyenes kerékpár gravírozással pedig kerékpárjaikat és annak főbb alkatrészeit tehetik azonosíthatóvá a gyermekek.

Az állomásokon teljesítményükért játék filléreket kapnak, melyekért aztán a Filléres Áruházban különböző tárgyakat, ajándékokat vásárolhatnak. A rendezvényen, mely szeptember 17-én 9 órától 16 óráig tart, várhatóan kb. 1300 diák vesz részt.



Vargáné Szombati Andrea r. fhdgy.
sajtószóvivő
Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Június 15. 19:43, szombat | Sport

Rossi magára vállalta a felelősséget a vereségért

Marco Rossi szövetségi kapitány magára vállalta a magyar labdarúgó-válogatott svájci csapattól elszenvedett 3-1-es vereségének felelősségét az Európa-bajnokság szombati napján.

2024. Június 15. 11:07, szombat | Belföld

Karácsony Gergely: legyen új választás

Legyen új választás, ezt fogom képviselni - jelentette ki a főpolgármester-választás szavazatainak újraszámlálása után Karácsony Gergely a sajtó képviselőinek a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) épülete előtt tartott demonstráció

2024. Június 15. 11:06, szombat | Sport

A házigazda németek sima sikerével rajtolt a torna

A házigazda német válogatott 5-1-re legyőzte az egy félidőn át emberhátrányban játszó skót csapatot a 17. labdarúgó Európa-bajnokság pénteki, müncheni nyitómérkőzésén, a magyar érdekeltségű A csoportban.