Városlista
2024. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2012. Május 31. 08:00, csütörtök | Kék hírek
Forrás: Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Közlemény

Közlemény

Rendőrségi hírek Békés megyéből, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatója, hírösszefoglalója.

2012.05.29.-én, délután Kaszaperen egy családi ház udvarán történt tűzesetben egy 9 hónapos gyermek megégett, amelynek következtében életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya szakértők bevonása mellett vizsgálja a tűzeset körülményeit.

--------------------------------------------------------------------------------------

Pünkösd vasárnapja és az azt követő hétfő sem telt rendőri szempontból eseménytelenül Békéscsabán. Vasárnap este egy kerékpárt próbált meg elvinni egy férfi, hétfőn pedig vasakat ástak ki a földből egy telephelyen. A zsákmányt azonban egyik helyről sem tudták elvinni a gyanúsítottak. A gyors bejelentéseket ugyanis azonnali rendőri intézkedés követte.

Május 27-én, vasárnap késő este az egyik békéscsabai áruház biztonsági őre arra figyelt fel, hogy az üzlet parkolójában egy férfi nézegeti a kerékpárokat. Amikor az ismeretlen megállt egy lezárt bicikli mellett, és közelről kezdte szemlélni a zárat, amivel rögzítették a tárolóhoz, gyanús lett az őrnek. Ezért kiment és felszólította a férfit, hogy távozzon az áruház parkolójából, amit az idegen meg is tett, de alig fél óra elteltével ismét mutatkozott. A biztonsági őr szemmel tartotta, és jelentette a rendőrségnek, hogy éppen le akarja vágni egy kerékpárról a zárat. A járőrök perceken belül az áruházhoz értek, de a férfi futásnak eredt. Mikor elfogták elszámoltatták, előállították a kapitányságra és lopás kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak ellene. Hasonló eset történt Pünkösd hétfőn Békéscsabán, a Gyár utcában. Ott is egy éber biztonsági őr figyelt fel arra, hogy az egyik telephelyen mozgás van. Értesítette a tulajdonost, majd a rendőrséget is hívták. Kiderült, hogy két férfi csákánnyal vasdarabokat szed ki a földből. A telephelyen ugyanis különböző gépeket szerelnek szét, majd a fémet elszállítják. Hétfőn ünnepnap lévén éppen nem dolgozott ott senki, így tudtak déli 12 óra körül a megbontott drótkerítésen át bemenni. A földből kiszedett vasakat el szerették volna vinni és leadni egy átvevőhelyen. Összesen 74 kg vashulladékot szedtek össze, de elszállítani már nem tudták. Tetten érték őket, és mindkettőjük ellen lopás kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indított a Békéscsabai Rendőrkapitányság.

Vargáné Szombati Andrea r. fhdgy.
sajtószóvivő
Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 07:52, csütörtök | Kék hírek

Holtan találtak egy fiatal nőt és egy gyermeket Kapuváron

Holtan találtak egy fiatal nőt és egy gyermeket Kapuváron, egy családi házban szerdán kora délután.

2024. Május 15. 09:10, szerda | Kék hírek

Több mint 30 tonna kábítószer-alapanyagot semmisített meg a rendőrség

Több mint 30 tonna, mintegy 480 milliárd forintnyi kábítószer-alapanyagot, prekurzort semmisítettek meg az egyik magyarországi hulladékégetőben - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda.

2024. Május 10. 06:00, péntek | Kék hírek

Állást hirdető munkáltatókat vizsgált a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az elektronikus álláskereső platformok hirdetményei nyomán is vizsgálja, hogy a foglalkoztatók betartják-e a dolgozók bejelentésének szabályait - közölte a hivatal csütörtökön az MTI-vel.

2024. Május 09. 09:40, csütörtök | Kék hírek

Lőfegyvereket és hangtompítókat találtak a pénzügyőrök egy albán autóban

Lőfegyvereket és hangtompítókat találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy albán rendszámú autóban az M5-ös autópálya hetényi pihenőhelyén.