Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. Július 06. 16:40, szerda | Kék hírek
Forrás: Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Közveszéllyel fenyegetés és valótlan bejelentés

Közveszéllyel fenyegetés és valótlan bejelentés

Egymás után hívták a mentőket és a tűzoltókat Békéscsabán.

Közveszéllyel fenyegetőzőt vett őrizetbe a Békéscsabai Rendőrkapitányság kedden késő este. A 32 éves férfi a tűzoltóságot hívta és robbantást helyezett kilátásba. Társa pedig a mentőknél tett valótlan bejelentést. Mindkettőjük ellen eljárás indult.

A 32 éves férfi este pár perccel háromnegyed 9 előtt tárcsázta a tűzoltók segélyhívóját. A hívást a békéscsabai parancsnokságon fogadták, ahonnan aztán rögtön értesítették a rendőrséget is. A férfi ugyanis azt mondta, hogy ha nem adnak neki másfél millió forintot, felrobbantja az egyik békéscsabai áruházat. Kiderült, hogy egy békéscsabai nyilvános fülkéből telefonált, ezért a közrendvédelmi járőrök a bejelentés után azonnal elindultak a fülkéhez, majd ellenőrizték azokat az utcákat is, amerre a telefonáló elindulhatott. Hamar elfogták a 32 éves férfit, aki kihallgatásakor elismerte, ő hívta a tűzoltókat, és fenyegetőzött robbantással. Vele volt 21 éves ismerőse is, aki közvetlenül előtte a mentőket hívta fel. Előadta, hogy az élettársa otthonukban vajúdik, ezért a szüléshez azonnali segítséget kér. A mentők csak a megjelölt helyszínre érve szembesültek azzal, hogy valótlan bejelentéssel van dolguk. A 21 éves fiatalember ellen a rendőrség szabálysértési eljárást indított. A valótlan bejelentésért akár 150 ezer forint pénzbírságot, illetve elzárást is kiszabhatnak rá. A tűzoltóknak telefonáló 32 éves férfit őrizetbe vették, és közveszéllyel fenyegetés megalapozott gyanúja miatt indítottak ellene eljárást. A Békéscsabai Rendőrkapitányság az ügyet a gyanúsított mielőbbi bíróság elé állítása érdekében gyorsított eljárásban dolgozza fel. Amennyiben bűnösnek találják, a bíróság 2 évig terjedő szabadságvesztésre ítélheti.

A férfiak egyébként mindkét hívás alkalmával bemutatkoztak, de nem a saját nevüket mondták a mentőknek és a tűzoltóknak. Egy közös ismerősük nevét használták, akivel korábban nézeteltérésük volt. Azt gondolták, hogy így gyanúba keverhetik az ismerőst, és megtéveszthetik a hatóságot.


Vargáné Szombati Andrea r. fhdgy.
sajtószóvivő
Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Címkék: fenyegetés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.