Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2012. Szeptember 15. 12:00, szombat | Helyi
Forrás: Csabai Mérleg

Kulcsátadás az új Kósban - galéria

Kulcsátadás az új Kósban - galéria

Péntektől hivatalosan birtokba vehették az egykori 10-es iskola Kazinczy utcai épületét a Kós Károly szakképző iskola diákjai.

Az avatóünnepségen Vantara Gyula polgármester átadta az intézmény kulcsát Szánduné Ujszigeti Gabriella igazgatónak.

Vantara Gyula polgármester átadta az iskola kulcsátSzánduné Ujszigeti Gabriella intézményvezetőnek (Fotó: Such Tamás) A képre kattintva elérheti galériánkat

Az udvaron felsorakozott tanulók és pedagógusok előtt Vantara Gyula polgármester köszönetet mondott mindazoknak, akik munkájukkal hozzájárultak ahhoz, hogyszeptemberben az új tanévet a jelentősen megszépült és átalakított iskolában kezdhették meg a Kós diákjai. Mint megtudtuk, 450 fiatal 11 szakmát tanul itt. Az átalakítások során külön fodrász és kozmetikai műhelyt, illetve kozmetikai laboratóriumot is kialakítottak az épületben.

- A városvezetés fontosnak tartja a meglévő értékek gondozását, karbantartását, ezért a nyári hónapokban több intézményben is nyílászárókat, kazánt cseréltünk. A Baross utcai iskolaépület értékesítéséből származó bevétel egy részét a volt 10-es iskola felújítására fordítottuk, s így ma fiatalos, lendületes, melegséget sugárzó környezetben tanulhatnak a fiatalok – hallhattuk a polgármestertől, aki kiemelte, hogy a Kós diákjai és a pedagógusok a vakációt is feláldozva vettek részt a munkákban, ami ugyancsak köszönetet érdemel.
Marton József a BÉKSZI igazgatója arra emlékeztetett, hogy júniusban még sokan hitetlenkedtek azt illetően, vajon szeptemberben megkezdődhet-e zavartalanul a tanév az új helyen. Hála a közreműködőknek elkészültek a munkák, amihez az is hozzájárult, hogy sok részfeladatot már áprilisban elvégezhettek, a 10-es iskola vezetése ugyanis segítette őket ebben. A Kós tanulói mellett a Trefort tagiskolából is érkeztek mesterek, a város pedig 20 millió forintot áldozott a felújításra.

A pénteki átadóünnepségen Vantara Gyula sportszerekkel lepte meg a diákokat, Szánduné Ujszigeti Gabriella intézményvezető pedig Magyarország Alaptörvényének díszkiadásával ajándékozta meg a munkálatokban kiemelkedően teljesítő tanulókat.
Az iskola jelképes kulcsát Vantara Gyula polgármester adta át az intézmény vezetőjének.

Gajdács Emese

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód

Kormány-egészség

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt