Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2013. Február 13. 14:21, szerda | Külföld
Forrás: MTI

Külföldi sajtó Magyarországról - Osztrák lap az Alkotmánybíróságról

Külföldi sajtó Magyarországról - Osztrák lap az Alkotmánybíróságról

A magyar kormánykoalíciónak az Alkotmánybíróság működését átalakító törvénymódosítására vonatkozó terveiről közölt jegyzetet szerdán a Die Presse című osztrák napilap. A Deutschlandradio Kultur német országos közszolgálati rádió pedig Múltba fordulás a fejekben - a jobboldali eszmerendszer előretörése Magyarországon címmel közölt összeállítást.

"Orbán Viktor toleráns politikus. Elfogadja mások véleményét, mindaddig, amíg az egyezik a sajátjával" - írta Helmar Dumbs a Die Presse című konzervatív napilapban.
"Az alkotmánybíróság most egymás után többször is azt az illetlenséget követte el, hogy ellentmondott a magyar miniszterelnöknek" - fogalmazott a szerző, hozzátéve: ezt nevezik a hatalmi ágak szétválasztásának.
"Úgy tűnik, Orbán Viktor máshogy gondolkozik a hatalommegosztásról: szerinte azt jelenti, hogy mindegyik hatalmi ágnak osztania kell az ő véleményét" - vélekedett a szerző. Véleménye szerint az EU szükség esetén ismét fel fog lépni "korrektorként", a legfontosabb "korrektor" azonban maga a magyar nép, amely látta, hogy Orbán Viktor gyakran nem bánik felelősségteljesen a ráruházott hatalommal.
Ha ez akarata ellen való, akkor a választáson be fogja nyújtani a számlát - írta a Die Presse.
http://diepresse.com/home/meinung/kommentare/1344059/Gewaltenteilung-la-Orbn

Címkék: sajtó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt