Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2010. Január 12. 14:00, kedd | Helyi
Forrás: Hír6.hu

Kupa-döntőt rendezhet Békéscsaba

Kupa-döntőt rendezhet Békéscsaba

Megkezdődött a pályázat előkészítése.
Felmerült a Magyar Kupa négyes döntője megrendezésének gondolata a Mondi-Békéscsabai Előre NKSE vezetésében. Ehhez elsősorban az szükséges, hogy a négy közé jutásért január 26-án a lila-

A női kézilabda Magyar Kupa január eleji sorsolását követően a Mondi-Békéscsabai Előre NKSE vezetése úgy döntött, továbbjutás esetén megpályázza a döntő rendezési jogát.
Fülöp Csaba, az egyesület gazdasági vezetője elmondta, megkezdődött az előkészítő munka, felvették a kapcsolatot több olyan céggel is, amely névszponzora lehetne a döntőnek. Az, hogy a békéscsabaiak valóban pályáznak-e a január 26-i mérkőzés után dől el. Amennyiben Érden nyer a Mátéfi Eszter vezette csapat, akkor nagy valószínűséggel beadja pályázatát az egyesület.
Papírforma szerint a legjobb négy között ott lesz a Győr (ellenfél: Dunaferr), a Ferencváros (ellenfél: Bugyi SE-Újbuda) és a Békéscsaba. A negyedik párharc, az Alcoa-Fehérvár-ASA Concolis Hódmezővásárhely, amely a csapatok jelenlegi formája szerint abszolút kétesélyes mérkőzés.


A négyes döntő rendezési jogára a bejutott csapatok pályázhatnak. A szövetség versenykiírása szerint az alap licitdíj nettó 2 400 000 forint, amely bármekkora összegig felmehet. A papírforma alapján továbbjutó csapatok közül a Ferencváros, a Fehérvár és a Hódmezővásárhely sincs olyan anyagi helyzetben, hogy ilyen többlet kiadással terhelhesse a kasszáját. A tavalyi döntőt Győrben rendezték, így kérdés, hogy az Audi-ETO vezetése idén vállalja-e a szervezéssel járó többletmunkát?
A költségekkel kapcsolatban Fülöp Csaba úgy fogalmazott, a rendezőknek a licitdíj kifizetése mellett a biztosítást, az orvosi ellátást, a teljes rendezési költséget is állniuk kell. Elsőre talán ez nagy kiadásnak tűnik, de ellentételezéseként a reklám-, és jegyár-bevételeket teljes egészében a rendező egyesületnél hagyja a szövetség. A csabaiak gazdasági vezetője arra is felhívta a figyelmet, hogy más helyszín esetén az utazás és szállás költség a klubot terhelné. Emellett a licitdíjat a Magyar Kézilabda Szövetség a döntőbe jutott négy együttes között egyenlő arányban osztja fel, így - sikeres pályázat esetén - a befizetett összeg huszonöt százaléka visszakerülne a csapathoz.
A Mondi-Békéscsabai Előre NKSE vezetése a sorsolást követően megkezdte a gazdasági tervezést, a lehetséges partnerekkel a kapcsolatfelvételt, így a hónap végére összeállhat a teljes pályázati anyag. Fülöp Csaba kijelentette, ennek ismeretében látni fogják, hogy - a csapat továbbjutása esetén - megpályázzák-e a Magyar Kupa négyes döntőjének rendezési jogát, s ha igen, akkor a február ötödikei licitáláson maximum mekkora rendezési díjat ajánlhatnak fel.

Malatyinszki András


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: