Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2012. Február 21. 07:13, kedd | Kék hírek
Forrás: OrientPress

Kuruzslással is vádolják Geréb Ágnest

Kuruzslással is vádolják Geréb Ágnest

Okirat-hamisításra történő felbujtással, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetéssel, sőt: kuruzslással is vádolja Geréb Ágnes bábát a Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség.

A szülésznő büntetését korábban két év fogházbüntetésre súlyosbították, kormánypárti képviselők pedig elnöki kegyelmet kértek számára.


A II. és III: kerületi ügyészségek vádiratának lényege, hogy „G. Ágnes” – akit a bíróság 2007. október 26. napjától 3 évre eltiltott a szülész-nőgyógyász foglalkozás gyakorlásától – az eltiltás hatálya alatt rendszeresen szülész-nőgyógyász, valamint háziorvosi kompetenciába tartozó terhes-gondozási tevékenységet végzett, illetve előre tervezetten intézményi kereteken kívül szervezett meg és vezetett le szüléseket.

Ezen esetek közül 2009. szeptemberében, 2010. májusában és 2010. októberében a vádlott a foglalkozási szabályok megszegése miatt mind a szülő nők, mind pedig a magzatok életét, egészségét közvetlen veszélynek tette ki. Az eljárást a Budapesti II. és III. kerületi Bíróság folytatja.

Geréb Ágnest 2010. október 8-án előzetes letartóztatásba helyezték foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége és más bűncselekmény gyanúja miatt. A BRFK egy 2009-ben és egy 2010-ben történt eset miatt is meggyanúsította a szülész-nőgyógyászt. Geréb Ágnest tavaly december végén kiengedték az előzetes letartóztatásból. A, az ügyében másodfokon eljáró bíróság azonban a napokban két év fogház-büntetést szabott ki rá, és tíz évre eltiltotta a praktizálástól is.

A családháló.hu értesülései szerint több kereszténydemokrata képviselő – Bús BalázsMichl József és Dr. Tarnai Richárd – is levélben kérte Schmitt Pált, hogy részesítse elnöki kegyelmben a szerintük túl szigorúan büntetett szülésznőt. Az államfőhőz tavaly májusban maga Geréb és társai is kegyelmi kérvényt intéztek, Schmitt azonban akkor nem teljesítette kérésüket.

OrientPress Hírügynökség
Kép: OrientPress Hírügynökség / archívum

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.

2024. Április 08. 11:31, hétfő | Kék hírek

Három hónap alatt 9 alkalommal előzött meg illegális gyorsulási versenyt a Pest vármegyei rendőrség

Az év első három hónapjában 9 alkalommal előzött meg illegális gyorsulási versenyt a rendőrség Pest vármegyében.