Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2010. Július 22. 08:00, csütörtök | Belföld
Forrás: Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Kutyájával motorozott az ittas, bódult férfi (Békéscsaba)

Kutyájával motorozott az ittas, bódult férfi (Békéscsaba)

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság hírösszefoglalója.

2010. július 16-án Békéscsabán a Szabadság téren közlekedett egy segédmotoros, aki a kutyáját - egy francia bulldogot - a lábtartóján szállította. A rendőr járőrök intézkedés alá vonták a szabálytalankodó férfit, akivel szemben légalkohol mérő készüléket alkalmaztak. Mivel a teszt eredménye pozitív lett, további mintavételre állították elő a Békéscsabai Rendőrkapitányságra.

A 35 éves helyi férfi a hitelesített eszközön 0,91 mg/liter értéket produkált, majd közölte, hogy kábítószer hatása alatt áll. Az intézkedő rendőrök az orvosi ügyeletre kísérték, ahol vér- és vizelet mintavételt történt. A gyorsteszt kábítószer fogyasztását igazolta.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a férfi ellen járművezetés ittas vagy bódult állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, szakértő bevonásával büntetőeljárást indított. A vétség elkövetőjét a törvény egy évig terjedő szabadságvesztés kiszabásával rendeli büntetni.

A kutya az intézkedés ideje alatt a rendőrség udvarán, árnyékban hűsölt, majd a gazdája visszakapta.

Albert István r. hdgy.
sajtószóvivő
Békés Megyei Rendőr-főkapitányság


Közlekedési balesetek:

Békés megyében kedden öt személyi sérüléssel járó baleset történt. Az öt balesetnek öt sérültje van.

Először reggel 7 óra előtt 10 perccel hívták a rendőröket és a mentőket Békéscsabán a Lencsési lakótelepre. Egy autós a Fövenyes utca felől a Lencsési út irányába tartott, majd amikor a kerékpárúthoz ért, nem adott elsőbbséget a neki jobbról érkező biciklisnek. Összeütköztek és a kerékpáros nő 8 napon belül gyógyuló könnyű sérülést szenvedett.

A következő baleset negyed 9-kor történt Gyula külterületén. Egy autós árokba sodródott. A sofőr elmondása szerint elé ugrott egy őz. Ki akarta kerülni az állatot, és ekkor vesztette el uralmát a kocsi fölött. A balesetben az autós könnyebben megsérült.

Déli 12 órakor Békéscsabán, a Bartók Béla út - Szabadság tér - Bánszki utca - Dózsa György út kereszteződésében ütközött össze egy autós és egy biciklis. A kerékpáros lány a Szabadság tér felől, a rendőrség épülete melletti járdán érkezett a kereszteződéshez, de a zebránál nem állt meg, nem szállt le. Kihajtott az útra és ekkor ütközött össze a neki balról érkező autóssal. A balesetben a kerékpáros fiatal súlyosan megsérült.

A délutáni órákban Szarvason és Sarkadon ért baleset egy-egy kerékpárost. Szarvason autóval ütközött a szerencsétlenül járt biciklis és könnyű sérülést szenvedett. Sarkadon elesett egy kerékpáros, aki ugyancsak 8 napon belül gyógyuló sérülése miatt szorult orvosi ellátásra. Ittasság gyanúja egyik balesetben egyik közlekedővel szemben sem merült fel. A balesetek körülményeit és a felelősség kérdését a rendőrség vizsgálja.

Vargáné Szombati Andrea r. hdgy.
sajtószóvivő
Békés Megyei Rendőr-főkapitányság


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.