Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2012. Június 02. 10:00, szombat | Helyi
Forrás: Csabai Mérleg

Lakossági fórum az Arany János kollégiumban

Lakossági fórum az Arany János kollégiumban

Tímár Ella a 3. számú választókerület önkormányzati képviselője tartott lakossági fórumot az Arany János kollégiumban.

A fórumot megtisztelte jelenlétével dr. Ferenczi Attila tanácsnok, aki szintén képviselő a Lencsési lakótelepen, Opauszki Zoltán, a városháza kabinetfőnöke, Csiaki Tamást, városüzemeltetési osztály vezetője, Wittmann László, a stratégiai-fejlesztési osztály vezetője, Mácsai Sándor, a Viziközmű Társulás vezetője, Gyömbér Mihály, projektvezető és Gergely Tamás, a PIU szervezet részéről Máté Péter, a SADE Magyarország Kft. főépítés-vezetője.

Gergely Tamás a most folyó több milliárdos szennyvízberuházás nagyprojekt főbb állomásait ismertette, majd a kérdések özöne érkezett a fórum résztvevőitől, legfőképp a csatornázás utáni munkálatokról. Többen az utak, utcák helyreállításáról érdeklődtek.

A Gereblyés utcából több lakó jelezte, hogy poros, sáros, keskeny az út: ingatlanjaik nehezen megközelíthetőek akár gyalogosan, akár kerékpárral, akár gépkocsival. Sárosiné Erdei Ildikó elmondta, hogy még fürdőköpenyt is talált a visszadolgozott földben, s akár még veszélyes anyag is akadhat a törmelékek között. (Máté Péter főépítés-vezető kollegájával már a fórum szünetében gépkocsiba pattantak, hogy személyesen győződjenek meg a Gereblyés utcán elvégzett munkálatok minőségéről.)

Szintén ugyanebből az utcából Sipos Attila a telkét érintő szolgalmi jog megszüntetésére kérdezett rá. A Kisfényesi út rossz állapotát is szóvá tették a fórum résztvevői. Gyömbér Mihály közölte, hogy az út felmérését elvégezték, s a helyreállítás is meg fog történni: teljes szélességű aszfaltborítást kap. Tímár Ella képviselő hozzátette, hogy több poros út is található a körzetében, s ezek egy részét a lakók korábban saját erőből töltötték fel.

Vándor Andrea

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 13:30, csütörtök | Bulvár

Teniszpálya alatt találták meg a ferencesek 500 éve eltűnt templomát Visegrádon

A Zsigmond király idején épült Szűz Mária templom romjait találták meg egy teniszpálya alatt, a visegrádi műemlékegyüttes újjászületését megelőző régészeti feltárás során.

2024. Május 09. 13:28, csütörtök | Életmód

Művészetek Völgye - Csaknem háromezer program az idei fesztiválon

2024. Május 09. 13:28, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: Magyarország érdeke, hogy minél több kínai beruházás érkezzen

Magyarország érdeke, hogy minél több kínai beruházás érkezzen az országba - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón, Budapesten.

2024. Május 09. 09:43, csütörtök | Sport

Konferencia Liga: Elsőként a Fiorentina jutott döntőbe