Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2012. Június 30. 08:00, szombat | Kék hírek
Forrás: Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Lebukott a betörő, előzetesbe került

Lebukott a betörő, előzetesbe került

Rendőrségi hírek Békés megyéből, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatója, hírösszefoglalója.

Néhány nappal ezelőtt lakásbetörésről érkezett bejelentés a Békéscsabai Rendőrkapitányságra. A sértett elmondta, hogy június 24-én elment dolgozni éjszakára. Reggel, mikor haza ért, azt tapasztalta, hogy ismeretlen tettes betört a lakásába és egy LCD TV-t, valamint aranyékszereket tulajdonított el. A lopással kb. 200 ezer forint kára keletkezett.

Az adatgyűjtés során a nyomozóknak látókörébe került egy 35 éves helyi férfi, aki korábban többször volt már büntetve hasonló jellegű cselekmények miatt. Június 26-án az elszámoltatása során gyanú merült fel arra vonatkozóan, hogy ő követte el a bűncselekményt, melyhez egy társa is segítséget nyújtott. A férfi őrizetbe vételére is sor került, akinek az előzetes letartóztatása mellett döntött a bíróság a tegnapi napon. A társa, aki az ötletet adta a betöréshez, szabadlábon védekezik. Az eltűnt ékszer egy részét a rendőrök lefoglalták egy gyulai zálogházban, a többi értéket még keresik. Az eljárást lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt a Békéscsabai Rendőrkapitányság folytatja.

Albert István r. fhdgy.
sajtószóvivő

Címkék: lopás, lopás vétség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 07:52, csütörtök | Kék hírek

Holtan találtak egy fiatal nőt és egy gyermeket Kapuváron

Holtan találtak egy fiatal nőt és egy gyermeket Kapuváron, egy családi házban szerdán kora délután.

2024. Május 15. 09:10, szerda | Kék hírek

Több mint 30 tonna kábítószer-alapanyagot semmisített meg a rendőrség

Több mint 30 tonna, mintegy 480 milliárd forintnyi kábítószer-alapanyagot, prekurzort semmisítettek meg az egyik magyarországi hulladékégetőben - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda.

2024. Május 10. 06:00, péntek | Kék hírek

Állást hirdető munkáltatókat vizsgált a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az elektronikus álláskereső platformok hirdetményei nyomán is vizsgálja, hogy a foglalkoztatók betartják-e a dolgozók bejelentésének szabályait - közölte a hivatal csütörtökön az MTI-vel.

2024. Május 09. 09:40, csütörtök | Kék hírek

Lőfegyvereket és hangtompítókat találtak a pénzügyőrök egy albán autóban

Lőfegyvereket és hangtompítókat találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy albán rendszámú autóban az M5-ös autópálya hetényi pihenőhelyén.