Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2012. Március 21. 08:00, szerda | Kék hírek
Forrás: Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Lopások, kocsmai verekedés és garázdaságba fordult rokonlátogatás

Lopások, kocsmai verekedés és garázdaságba fordult rokonlátogatás

Rendőrségi hírek Békés megyéből, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatója, hírösszefoglalója.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság hírösszefoglalója.

Több lopás és egy garázdaság elkövetőivel szemben intézkedtek a Békéscsabai Rendőrkapitányság munkatársai az elmúlt napokban. Akadt olyan fiatalember, aki egy 190 ezer forint értékű lopott biciklit 4 ezer forintért adott tovább. Egy pulykatelepről pedig az ott dolgozó állatgondozó lopott el két szárnyast. De volt olyan eset is, amikor rokonok zavarták meg a háziak nyugalmát.

Ez utóbbi eset Kondoroson történt március 14-én. Este fél 7 körül egy családi házhoz hívták a rendőröket. A házban lakó várandós nő elmondta, hogy két fiatalember, akik egyébként rokonaik és látogatóba jöttek hozzájuk, garázdálkodnak a lakásukban. Szóváltásba keveredtek a férjével, őt is szidalmazták, és betörték a ház bejárati ajtajának üvegét is. A két fiatalember a rendőri intézkedésnek is ellenállt, az egyenruhások azonban előállították őket, és garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak ellenük eljárás. Igazoltatásukkor az is kiderült, hogy más bűncselekmények miatt más rendőrkapitányságokon jelenleg is van ellenük folyamatban büntetőeljárás.

Ugyancsak garázdaság gyanújával nyomoz a rendőrség egy március 17-én éjjel történt esettel kapcsolatosan is. Éjfél után Csorváson, az egyik sörözőben tört ki verekedés. Néhány vendég szóváltásba keveredett egymással, majd a vita tettlegességig fajult, többen könnyű sérülést szenvedtek. A nyomozás eddigi adatai szerint 6-8 vendég lehetett részese a konfliktusnak. Azt, hogy közülük kinek milyen szerepe volt a vitában, verekedésben a nyomozás során tisztázzák.

Két nappal korábban, március 15-én este az egyik békéscsabai söröző udvarán történt bűncselekmény. Este 7 óra körül elloptak az udvarból két lezáratlan kerékpárt, melyek közül az egyik 190 ezer, míg a másik 40 ezer forint értékű. A drágább biciklit az egyik elkövető 4 ezer forintért eladta, de nem tudta, hogy kivel köt üzletet. A férfi ugyanis, akinek kínálta és végül el is adta a járgányt, a tulajdonos ismerőse volt, aki természetesen azonnal értesítette a tulajdonost, hogy nála van a kerékpár. Jelentették a történteket a rendőrségen is, ahol nyomozást indítottak. Kiderült, hogy a sörözőből hárman hozták el a két biciklit, és a gyanúsítottak további két társukkal együtt járták a várost. A társaság tagjai közül négyen a MÁV állomásnál lévő kerékpár tárolóból is elhoztak egy biciklit március 16-án. A büntetett előéletű fiatalokból álló öttagú társaság tagjaival szemben lopás megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

Ezen kívül március 15-én este még egy lopásról érkezett bejelentés. Egy békéscsabai állattartó telepről két pulykának veszett nyoma. A tulajdonost egyik ismerőse értesítette, mert látta, amint a telep közelében valaki zsákokat pakol be egy autóba. A rendőrök keresni kezdték a járművet, Mezőberénynél le is állították. Akkor azonban már a pulykák nem voltak benne. A csomagtartóban lévő tollak és zsákok azonban egyértelműen arra utaltak, hogy a sofőr nem sokkal az igazoltatás előtt szárnyasokat szállított. Hamar fény derült arra is, hogy az autó vezetője nem más, mint az állattartó telep egyik állatgondozója, aki elismerte, hogy egyik ismerőse segítségével hozott el két, egyenként kb. 20 kg-os pulykát onnan, ahol dolgozik. A férfit lopás vétség elkövetésével gyanúsítják, ügyét a mielőbbi bíróság elé állítása érdekében gyorsított eljárásban dolgozza fel a Békéscsabai Rendőrkapitányság.


Vargáné Szombati Andrea r. fhdgy.
sajtószóvivő
Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 13:44, péntek | Kék hírek

Halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét Aszódon találták meg

Rabszolgaként dolgoztatták és halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét április 28-án találták meg járókelők Aszódon, az ügyben négy ember ellen indult eljárás

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Kék hírek

Megszúrta tanulótársát egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában

Megszúrta tanulótársát és súlyos sérülést okozott egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában - közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.