Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2011. Október 30. 14:37, vasárnap | Kék hírek
Forrás: MTI

Lopott gázzal főzte a cefrét a gigantikus üstben

Lopott gázzal főzte a cefrét a gigantikus üstben

Ipari méretű, 300 literes tiltott pálinkafőző berendezést foglaltak le a pénzügyőrök Miskolcon; a házilag tákolt üstre az egyik külvárosi családi ház garázsában bukkantak rá a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) járőrei.

Ilyen nagy lepárlót használva senki sem próbálkozott illegális főzéssel az utóbbi években - közölte Varga Zoltán, a NAV Észak-magyarországi Regionális Vám- és Pénzügyőrség Főigazgatóságának sajtóreferense vasárnap az MTI-vel.

Emlékeztetett arra, hogy a jövedéki törvényváltozás tavaly szeptember óta mindenki számára lehetővé teszi a házi pálinkafőzést, de legfeljebb 100 liter űrtartalmú berendezésen.

A 300 literes lepárló miatt a pénzügyőrök a készüléket, a helyszínen talált mintegy 23 liter pálinkát és a 430 liter cukorcefrét is lefoglalták. A férfi ellen jövedékkel visszaélés miatt tettek feljelentést a pénzügyi nyomozóknál - ismertette, hozzátéve, a cefreszagot már a ház szomszédságában lehetett érezni, és amikor a pénzügyőrök benyitottak a garázsba, a készülék már üzemkész volt. A főzéshez azonban - amelyhez a tulajdonos a gázt a szomszédos vezetékből lopta - a férfi még nem kezdett hozzá.

Mint a sajtóreferens elmondta, a ház udvarán műanyaghordókban 300 liter körte és 130 liter almaalapú cukorcefre volt. Ezeket lefoglalta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, mint ahogyan a házban talált 5 literes műanyag palackokban tárolt, csaknem 23 liternyi pálinkát is.

Hozzátette: a férfi nem tett vallomást, csupán annyit mondott, saját gyümölcséből az ellenőrzésig 20 liter pálinkát állított elő.

A tulajdonos ellen visszaélés jövedékkel vétség miatt feljelentést tett a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatósága.

MTI

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.