Városlista
2024. május 11, szombat - Ferenc

Hírek

2012. Április 16. 12:00, hétfő | Helyi
Forrás: Csabai Mérleg

Lovasiék rántották le a leplet az új KÖRF Pontról – galéria

Lovasiék rántották le a leplet az új KÖRF Pontról – galéria

Kiscsillag koncerttel nyitotta meg – azonban még nem hivatalosan – a KÖRF Pont az új klubja kapuit. A csabai kulturális csoport szinte az utolsó pillanatokban varázsolta nyomdakésszé, az elődjénél lényegesen ...

Kiscsillag koncerttel nyitotta meg – azonban még nem hivatalosan – a KÖRF Pont az új klubja kapuit. A csabai kulturális csoport szinte az utolsó pillanatokban varázsolta nyomdakésszé, az elődjénél lényegesen szellősebb Kossuth téri műintézményt.

A költözéssel, szemmel láthatóan minden és mindenki jobban járt, de az igazi befutó a szocreál rabláncaiból felszabadított söntés lett.



Előkelő ülőkehuzat a retrósított kricsmóban (kattints a képre)


– Engem teljesen hidegen hagy ez a kispálos-kiscsillagos-szimatszatyros-szellemiség – mondta a buli előtt egy tag. – De akkor miért téblábolsz itt mégis? – kérdeztem a tagtól. Ekkor a tag eltéblábolt. Legalábbis mellőlem. Talán a nője miatt jött. Vagy a sráca miatt.
Nem sokkal később be is libbent a színre hazánk egyik legférfisovinisztább tenyészete. Miközben a Kiscsillag csávói alapvetően a hajlott korú, elmagányosodott pasasok mellett kampányolnak, például: „minden bácsinak alapvető joga, hogy legyen egy nénije!”, és az ilyen felütésektől a csajszik talán még jobban beléjük szerelmesedtek. (Ez lehet az egyik recept.)



Wow!!!

Azonban kihagyhatatlan, üdvözlendő Lovasi András a Kispálból való viszonylag csendes átprivatizálódása a Kiscsillagba. Ugyanis semmiféle önigazoló, „súlyos” nótával nem rukkolt elő, mint mondjuk Szikora Robi, midőn a Hungáriából dobbantva szólósította magát: ez volt a Létezem; vagy épp amikor Ákos a Bonanza árnyékkorszakában világnak kiáltotta a „Hello, hello, újra itt vagyok…”-ot.
Nem. Lovasi a kétezer-nullás évek derekán nyakon csípte, az utóbbi másfél évtizedben tejtestvéré vált állandó vendégüket, a PUF-os Lekovics Gábort (Lecsó), és az ős kispálos branccsal talpra állították, vagy síkra helyezték továbblépő projektjüket. És a létezés legalapvetőbb formáját tolták az arcokba: „Állnak a férfiak” (Greatest Hits. Vol. 1. – 1. dal).



Tiszteletre méltó urak

A csapat szemmel láthatóan nem veszi komolyan magát (talán ez a második recept), így a közel harminc opus alatt őszintén lehetett kacagni a gitárkardozó pózőrködések alatt, no meg azon, ahogy Lovasi és Lecsó egymás szájába dobálták a poénokat. (Nekem leginkább Ózdi Rezső basszeros kó-kólásüveg vállú, kockás inges dizánja tetszett.)
A koncerttel legalizálta magát a KÖRF. Hiszen az induló koncepciójuk eszenciája ugyanaz maradt, csak a vakolat (értsd helység) lett átkenve, s az ifjúsági szervezet továbbra is színes köröket rajzol homogéniában.
Sukkmarci

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 11. 07:03, szombat | Bulvár

A Magna Carta egyik példányának vitrinjét próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták Londonban

Az angol-brit alkotmányosság ősi jogforrása, a Magna Carta egyik példányának tárolóját próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták pénteken a londoni brit nemzeti könyvtárban.

2024. Május 11. 07:02, szombat | Életmód

EU20 - Koncertek, futóverseny, családi programok az évfordulón

Egész napos fesztivállal, benne futóversennyel, koncertekkel, családi programokkal várják a közönséget május 12-én a fővárosi Szabadság téren Magyarország EU-csatlakozásának 20. évfordulója alkalmából.

2024. Május 11. 07:00, szombat | Belföld

Magyar-kínai együttműködés a vasúti járműgyártás területén

Együttműködési megállapodást írt alá az Acemil Zrt. a világ egyik legnagyobb mozdony- és motorvonat-gyártójával, a kínai CRRC Zhuzhou Locomotive Co. Ltd.-vel - tájékoztatta a magyar társaság pénteken az MTI-t.

2024. Május 11. 07:00, szombat | Külföld

Az Egyesült Államok újabb 400 millió dollár értékű hadifelszerelést küld Ukrajnába az orosz offenzíva elleni védekezéshez

Az Egyesült Államok 400 millió dollár (mintegy 170 milliárd forint) értékű újabb fegyverszállítmányt és katonai felszerelést küld az ukrán hadsereg számára, közvetlenül a hadszíntérre.