Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2020. Február 04. 07:28, kedd | Külföld
Forrás: Járai Judit, az MTI tudósítója jelenti - illzusztráció: pixabay

Lövöldözés tört ki egy texasi egyetemen, ketten meghaltak

Lövöldözés tört ki egy texasi egyetemen, ketten meghaltak

Lövöldözés volt a texasi főváros, Austin egyetemének egyik campusán hétfőn, ketten meghaltak, egy sebesültet pedig életveszélyes állapotban kórházban ápolnak - jelentette be az austini rendőrség.

Az egyetemi campust és környékét a rendőrök lezárták, a tanítást felfüggesztették. A lövöldözés az egyetemnek azon a részén történt, ahol a frissen bekerült hallgatók kollégiumi férőhelyei találhatók.

A rendőrség nem hozta nyilvánosságra, hogy a lövöldözőt elfogták-e vagy szökésben van, és egyelőre nem közöltek információkat a tragédia körülményeiről, vagy részleteiről sem.

Az amerikai sajtóban ugyanakkor emlékeztettek arra, hogy a texasi törvények értelmében 2016 augusztusától mindenki, akinek érvényes fegyvertartási engedélye van, az egyetem bizonyos részeinek területére bevihet megfelelően, nem látható módon tárolt kézifegyvereket, sőt, ezeket az egyetemi széfekben tárolhatja is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.