Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2013. Szeptember 25. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: orientpress

Magyarországra telepíti mobiljavító központját a kínai ZTE

Magyarországra telepíti mobiljavító központját a kínai ZTE

Az ünnepélyes keretek között megszületett együttműködési megállapodás illeszkedik a magyar kormány keleti nyitás stratégiájába. Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár hangsúlyozta, hogy a magyar gazdaság ezirányú törekvésének újabb állomása a most hazánkba érkező beruházás, amely 50 munkahelyet teremt az év végéig első ütemben.

Chang Xiaowei, a ZTE Közép- és Kelet-Európai Régió alelnöke kiemelte, hogy a mostani beruházás egymillió eurót tesz ki, ezt a jövőben 10 milliós nagyságrendűvé tervezik bővíteni. Az alelnök hangsúlyozta: a ZTE hídszerepet kíván betölteni Magyarország és a kínai vállalatok között, amelyben ajánlják a távol-keleti vállalatoknak a magyarországi befektetési lehetőségeket.

Az együttműködés erősítése céljából kötött egymással megállapodást a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) és a ZTE az Európai Regionális Javítóközpontjának magyarországi létrehozására.

A felek egyetértenek abban, hogy az együttműködés egyik célja, hogy a ZTE maximalizálja a beruházásnak a magyar gazdaságra gyakorolt pozitív hatását. Ez különös tekintettel a magyarországi munkahelyteremtésre a magyar cégek, mint alvállalkozók arányának növelésére, valamint az alvállalkozóknak átadott tudás szintjének maximalizálására terjed ki. A HITA ezen szándék gyakorlati megvalósításában nyújt szakmai segítséget, így a képzések támogatásával és az alvállalkozói programok indításában való közreműködéssel, valamint tanácsadással helyi ügyekben. Ez a közös munka jelentősen hozzájárul a hazai KKV-szektor erősítéséhez.

Magyarországon az elektronika az egyik kiemelt ágazatnak számít. Hazánk Kelet-Közép-Európa legnagyobb elektronikai termék gyártója (a kelet-közép-európai elektronikai termékek exportjának 25 százaléka Magyarországról származik, forrás: Reed Electronics Research). Az elektronikai szektor hozzávetőlegesen 110.000 embert foglalkoztat Magyarországon, éves szinten több mint 20 milliárd euró bevételt termelve.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során