Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2020. Június 05. 07:12, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Már működik a levegőminőségi tervek felülvizsgálatáért felelős Ökomenedzser Hálózat

Már működik a levegőminőségi tervek felülvizsgálatáért felelős Ökomenedzser Hálózat

Elkezdte működését májusban az Ökomenedzser Hálózat, amelyben a tanácsadók egyik legfontosabb feladata az érintett települések levegőminőségi terveinek felülvizsgálata és ezek megvalósításának elősegítése

- közölte a projektért felelős Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. csütörtökön az MTI-vel. A hálózat a HungAIRy LIFE integrált projekt részeként jött létre. A HungAIRy, Magyarország első környezetvédelmi, uniós támogatásból megvalósuló LIFE integrált projektje (LIFE IP) 2019. január 1-jén indult, és feladata, hogy 8 régiót lefedve, 10 magyar településen a levegőminőség javítását támogassa.

A hálózat szakmai hátterét az Ökomenedzser Tudásközpont biztosítja, amelyet a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft.-ben hoztak létre.

A hálózat tagjai nemcsak felhívják a lakosság figyelmét a levegőminőség romlásának következményeire, hanem megoldási javaslatokkal is élnek a környezettudatos életmód kialakítása érdekében.

Az ökomenedzser irodákban a helyi lakosok energiahatékonysággal, levegőminőséggel kapcsolatos kérdéseikkel kereshetik fel az ökomenedzsereket, akik a tanácsadás mellett különböző pályázati lehetőségeket is a figyelmükbe ajánlanak - ismertetik a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.