Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2011. Szeptember 28. 14:00, szerda | Helyi
Forrás: Békés Megye Online

Mária napi buli a D osztályon

Mária napi buli a D osztályon

A Békés Megyei Szociális, Gyermekvédelmi, Rehabilitációs és Módszertani Központ ápoló-gondozó otthonának "D" részlegén minden jeles napot, ami a sérült fiatalokat érinti, meg szoktunk ünnepelni.

Már augusztusban beszámoltunk egy cikkünkben "Marcsika boldogságáról" hogy sikerült találkoznia popsztár kedvencével Medgyesegyházán a Dinnyefesztiválon. Egy meghívót is átadott Vastag Csabának, melyben meghívta a névnapjára. Mindennap kérdezgette telefonált-e már Csaba, de sajnos nem jött el a bulira.

Nagyon készültünk, hiszen két Mária nevű lakónk van, mindketten értelmileg sérült fiatalok.

Tortát rendeltünk, megvettük nekik az ajándékot. Ők pedig meghívhatták, akit akartak.

Marcsika megkapta kedvence legújabb zenei CD-jét és még sok apróságot. Mindenki hozott neki valamit.


Csabi sajnos nem jött el, de legalább a CD-je megvan...

A másik Marikánk is nagyon boldog volt, ő is azt kapta, amire vágyott, kozmetikumokat, csokit, körömlakkokat.

A buli nagyon jól sikerült, mindketten nagyon boldogok voltak, örültek annak, hogy ezen a délutánon, minden csak róluk szólt. Vacsoráig ropták a mulatós zenékre a táncot velünk együtt.

Ilyenkor mi gondozónők is egy kicsit kikapcsolódhatunk. Nagyon jó érzés nekünk, hogy örömet tudtunk okozni. Erről már többször beszámoltunk, hogy mi ezen az osztályon úgy igyekszünk biztosítani a sérült fiatalok ellátását, hogy mindent megpróbálunk úgy tenni, mint otthon, ezzel is elősegítve a minden oldalú fejlődésüket.


A két ünnepeltünk

A születés -és névnapokat összevontan szoktuk megünnepelni, de jobb intellektusú fiatalokét külön is, hiszen ők tudják, hogy mikor, melyik napon van a szülinapjuk, vagy a névnapjuk. Most is ez történt.

Forrás: Békés Megyei Szociális, Gyermekvédelmi, Rehabilitációs és Módszertani Központ Szociális intézményegysége "D" részleg

Címkék: ünnep, névnap

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.