Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2012. Augusztus 11. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Mechanikus eszköz segíti a szívtranszplantációra váró gyerekeket

Mechanikus eszköz segíti a szívtranszplantációra váró gyerekeket

Felnőttek számára már több mint húsz éve létezik olyan mechanikus eszköz, amely életben tartja őket mialatt szívátültetésre várnak, a gyerekek számára azonban egészen idáig csak kevés opció létezett. Most azonban a kutatók rávilágítottak, hogy az Excor Berlin Szív a fiatal gyerekeknek is segít élni mindaddig, amíg nem kapják meg az új szervet - írja a Health Day.

Korábban a szívtranszplantációra váró gyerekeket legfeljebb három hétig tudták életben tartani. Az új eljárással az eddigi leghosszabb idő 192 nap volt, amíg életben tudták tartani a gyermeket a szívátültetésig.

'Nem gondoltuk, hogy az eredmények ilyen jók lesznek'- mondta Dr. Charles Fraser Jr a texasi Gyermekkórház sebészorvosa. Eddig a haldokló gyerekek 90 százalékánál bevált az eszköz, ami életben tartotta őket egészen addig, amíg nem találtak megfelelő donort a számukra. 'Meglepődtünk a túlélési arányokat szemlélve, nem beszélve a további életminőségre vonatkozó pozitív hatásokról' - tette hozzá.

Mielőtt engedélyezték az új eljárást, a szívbeteg gyerekek számára csak egyetlen megoldás létezett: az extracorporális membrán oxigenizáció.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 17. 19:25, péntek | Belföld

Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban a Vodafone folyamatos hálózatfejlesztésének köszönhetően

A szolgáltató országos hálózatfejlesztési programja újabb mérföldkőhöz érkezett.

2024. Május 17. 18:41, péntek | Belföld

GVH: számos ponton módosít a Viber hatósági eljárás miatt

Számos ponton módosít a Viber internetalapú üzenetküldő szolgáltatás a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárásának köszönhetően - közölte a hatóság pénteken az MTI-vel

2024. Május 17. 14:40, péntek | Belföld

KSH: a benzin 12, a dízel 1 forinttal olcsóbb a szomszédos országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 609 forint volt, ami megegyezik a régiós átlagértékkel. A szomszédos országokban az átlagár 621 forint volt.